Google tillkännager inkomstdelning på YouTube

Tja, det är trevligt! :)

Google meddelade idag att de kommer att börja bjuda individer med populära videoklipp i sitt YouTube PartnerShip Program (YPP.) Nu när du laddar upp ett videoklipp till Youtube, och det blir populärt, kommer Google att bjuda in dig för att tjäna pengar på videoklippet och börja tjäna pengar från annonsplatsen i och runt videon. Här är ett utdrag ur deras webbplats:

När du väl har valt att aktivera intäktsdelning säljer YouTube annonsering mot ditt videoklipp och betalar dig en inkomstandel i ditt Google AdSense-konto varje månad. (Om du inte har ett AdSense-konto får du möjlighet att skapa en.) Individuella videopartnerskap kommer inte att vara berättigade till många fördelar med användarpartnerskap, till exempel förbättrade kanalfunktioner eller möjligheten att tjäna pengar på andra videoklipp i ditt konto, så vi uppmanar dig att ansöka om att vara medlem i YPP. Vi kommer att överväga dina individuella videopartnerskap när du granskar din YPP-applikation. För tillfället är enskilda videopartnerskap endast tillgängliga i USA, men vi hoppas att de snart kommer att rulla ut internationellt.

Alla väldigt bra nyheter. Det är trevligt att se att Google förstärker och belönar dem vars videor går virala. Mycket groovy verkligen!