Sony SmartWatch finns nu i USA

Jag är inte ett stort fan av tillbehör som visar vad din telefon gör. Jag tar hellre smarttelefonen ur fickan och ser vad den vill ha. Sedan har Sonys nya SmartWatch, som nu är tillgänglig i USA, en viss charm och kan mycket väl ändra min åsikt.

Sonys klocka är utformad för att vara kompis för en Android-smartphone, men det behöver inte vara en Sony-modell. Du behöver en app som är tillgänglig i Google Play Butik. Det hjälper dock att äga en Sony-smartphone, eftersom appen förmodligen redan är förinstallerad.

Vad kan det göra, frågar du? Tja, det har en 1, 3 tums OLED-skärm med 128 x 128 pixlar upplösning. Den ansluts till din smartphone via Bluetooth. Det kommer att meddela dig när någonting väsentligt händer på din smartphone, på skärmen eller genom att vibrera.

Den levereras med mini versioner av appar som du kan använda på den. Appar som hanterar samtalshantering, meddelanden, kalenderanmälningar, batteriström, Gmail eller företags e-post (den senare bara för Sony Android-telefoner), musikspelarens kontroll, väder och mycket mer.
Jag slår vad om att det också kan hantera anteckningar, vilket skulle göra det väldigt användbart för att fuska på test (eller du kan bara maila dig hela boken). Om du gör det, berätta inte för läraren där du fick tanken.

Hur som helst, den groovy delen är att utvecklare kan skapa appar för det.

Enligt Sonys officiella pressmeddelande kostar SmartWatch $ 150 med ett svart bälte och kommer att finnas tillgängligt i Sony-butiker och på Sony-webbplatsen. Om du vill ha ett annat färgat bälte - du kan välja mellan rosa, vit, mint, grått och blått för ytterligare $ 20.

Det här är inte första gången företaget försöker sin hand att bygga en smartphone-kontrollerad klocka. Jag kommer ihåg att prova MBW-100 2006 (vi pratade naturligtvis Sony Ericsson då). Den där var mer på den eleganta sidan, som gjordes i samarbete med Fossil. Det var ganska grundläggande - det kunde visa uppringnings-ID och visa textmeddelanden.

Den här är självklart mer komplex och funktionell. utan att vara en telefon i sig Ändå ser det ut som en cool gadget för priset, och om det är användbart ... ännu bättre.