Week End Grab Bag - Google Uppdateringar Galore

Google har varit en upptagen bi i veckan med flera tjänster och funktioner. Av de många utgåvorna som ses denna vecka är varje tjänst gratis, och de är alla designade med slutanvändare i åtanke. Uppdateringarna inkluderar gratis DNS, en fjäder "lite" version av YouTube, en ordbok, en uppgradering av hemsidan och en översatt språkwebbsökning. Här är en kort förhandsvisning av den här veckans Google-utgåvor.

Google gratis DNS

Google meddelade igår sin nya tjänst, Google Public Domain Name System (DNS). Googles uppdrag med Public DNS är hastighet; Efter snabbtest visas dock min Internetleverantörs standard DNS fortfarande snabbare. För närvarande är tjänsten fortfarande i experimentfasen. Vad Google slutligen gör med det väntar på resultat. För personer som är nya för DNS har Google skapat en fullständig instruktionssida för att hjälpa till med att ställa in tjänsten.

I DNS-riket konkurrerar Google nu direkt med OpenDNS, som tillhandahåller världens största gratis DNS-tjänst. OpenDNS grundare, David Uletvitch har något att säga om Google jätten flyttar in på deras gata. Som konkurrent skulle jag bli förvånad om han inte hade något att säga om det. :)

Det största problemet med Google DNS är integritet; deras politiska detaljer är här. Kort sagt, om du använder Google DNS, kommer de att kunna spåra varje enskild webbplats du besöker, din IP-adress, dina interna värdnamn (inklusive företag), de program du använder som ansluter till internet och din geografiska plats. Google hävdar att loggarna är tillfälliga och raderade inom 48 timmar. Det finns emellertid fortfarande viss skepsis om vad de gör med data före radering.

Hosting sitt eget DNS-system ger Google också befogenhet att blockera vilken webbplats som helst från någon som använder sitt nätverk. Det är verkligen mycket kraft för det största reklamföretaget i världen att vara med. De flesta företag / personer använder redan antingen Google Search, Adsense, Adwords, Voice, Analytics eller GMAIL. (Behöver jag fortsätta?) Så jag är ganska säker på att Google redan vet vägen långt mer än någon av oss bryr sig om, så att ge dem din DNS-data är förmodligen bara ett blix på privatlivsradaren.

YouTube fjäder

Med den växande populariteten hos Netbooks har Google svarat genom att introducera YouTube Feather. För närvarande finns det inte mycket jag har märkt med fjäder förutom att det verkar vara mycket snabbare. Om du går med i beta-programmet kan du se att Google har tagit bort alla icke-väsentliga från YouTube (till det bättre om du frågar mig) och därigenom minskar latentiteten med bra belopp. Fjäder är fortfarande i beta-scenen och kommer inte att synas om du inte går med. Du kan välja och prova på fjäder beta sidan.

Google ordbok

En annan uppdatering denna vecka var Google Dictionary. Den här har inte fått så mycket buzz som DNS eller Feather. Men jag är ganska säker på att det kommer att ge stor inverkan på samhället över tiden. Answers.com var den tidigare värden för definitioner på Googles sökmotor men i torsdags gav Google dem start och implementerade sin rena nya tjänst. Definitionerna som visas i Google Dictionary är utformade för att vara lätt att förstå men saknar den invecklade heterogena ( nu finns det ett ord att leta upp, jag felstavade det första gången ) definitioner av några av de högre ordlistorna. Google har ännu inte genomfört en synonymordbok, så tills de kommer Referens.com kommer att ha mitt hjärta. Nämnde jag att jag älskar deras "menade du? funktion? Ja, det finns också i deras ordbokstjänst!

Testa Google Dictionary på http://www.google.com/dictionary.

Hemsida Fade-in

Googles startsida har ett nytt utseende. Märkte du? Google har äntligen insett att majoriteten av sina användare bara är där för att använda sökmotorn och i linje med deras fjäderuppdatering, de har gått minimalistiska. Nästa gång du besöker http://www.google.com ta en titt, kommer de extra knapparna och länkarna inte att visas tills du svävar över skärmen. Förmodligen kommer detta att sänka sidans laddningstid. Oavsett det blir trevligt att inte bli annonserad att ladda ner Google Chrome under sökfältet lika mycket.

Googles startsida med Fade

Googles startsida innan bleknarÖversatt sökning

Om du är från ett annat land, eller kanske planerar en resa, kan Google Translated Search hjälpa till. Om du till exempel besöker Frankrike finns det en bra chans att du hittar bättre guider och recensioner från personer som är lokala. Problemet är att den lokala befolkningen talar och bloggar på franska och du gör det inte.

Ett annat problem är att eftersom de franska resultaten inte ens dyker upp eftersom vi använder Google.com. Med den nya översättningsuppdateringen uppdateras Google specifikt för sidor som skrivs på det språk du anger och sedan Översätt till det språk du förstår. Prova det - Translated Search - Google Translate.

Hedersomnämnanden

  • Webbplatsens prestationsdata i Webmaster Tools - MYCKET Cool! Site Performance och rekommendationer!
  • Personlig sökning efter alla - okej.
  • Nu på Google Finance: Streaming News - Ledsen Jag är fortfarande en Yahoo Finance Fan: 0
  • Fler nya bilder läggs till i Google Earth och Google Maps - Igen är mer bättre!
  • Fler Street View-uppdateringar: Se havet, se världen - Ja, coolt!
  • Nya användaragenter för nyheter - Berätta Googlebot om nyheter på din webbplats (eller blockera det)
  • Google Analytics lanserar Asynchronus Tracking - Snabbare och mer exakt spårning!

Sammantaget har det varit en fullständig groovy vecka över på Google! Jag tror att de förtjänar att nämna i vår första slutet av veckan Grab Bag säkert!