Programvara och appar för att vara produktiv som universitetsstudent
Som student är det svårt att vara produktiv och på toppen av allt (av olika skäl) från jobb, lek och skolarbete självklart ... Jag tycker att det här är speciellt sant när man spenderar långa timmar framför en skärm, studerar och gör uppdrag. Tyvärr är det bara för lätt att låta distraheringar få det bästa av dig. Idag ska jag granska de apps som är
Idag ska jag granska de appar som jag har hittat, hjälper mig verkligen att vara extremt produktiv. Om jag råkar sakna ett verktyg / app du bara älskar, berätta om det i kommentarerna. Jag letar alltid efter det nästa stora verktyget och om jag älskar det, lägger jag till den på min lista!
Slak
En favorit bland våra -team, Slack är ett fantastiskt verktyg för att samarbeta och slutföra teamwork-projekt.
Med möjligheten att gå med i flera lag och ha dedikerade kanaler för varje ämne, sätter Slack dig verkligen på humör för arbete. Med ett brett utbud av integreringar tillgängliga kan du knyta Slack till olika tjänster för att göra det till din allt-i-ett för flertalet av ditt arbetsflöde.
Även om du inte gör många gruppprojekt, kan det fortfarande vara användbart att skapa ditt eget Slack-arbetsområde. Du kan använda olika kanaler för att lagra länkar, anteckningar och andra olika meddelanden. Bäst av allt kan du fortfarande integrera tjänster från tredje part för att få allt att fungera som magi. Jag använder min personliga arbetsavstånd för att följa flera RSS-flöden och stärka viktiga nyheter.
Slack är tillgängligt för Windows, MacOS, Android och iOS.
Google Keep
Anteckningsböcker är ett bra sätt att avkorta lite snabb information, men det är vad som händer om du glömde din anteckningsbok hemma? Ännu värre, vad om du glömmer informationen när du hittar din penna? Att ta anteckningar manuellt blir alltmer föråldrad. Lyckligtvis tar apps som Google Keep besväret ur att ta anteckningar.
För mig är detta den perfekta blandningen av enkelhet och en bra uppsättning funktioner. Du kan ändra färgen på dina anteckningar, lägga till etiketter, lägga till bilder, skapa listor och till och med dela anteckningar med andra användare. Allt detta i ett lättanvänt gränssnitt som är utformat för att göra notering så snabbt som möjligt. Du kan till och med ställa in påminnelser på vissa anteckningar så att du inte glömmer bort dem.
Google Keep är tillgängligt på webben, för Android och iOS. Du kan också ladda ner en Chrome-förlängning för att enkelt göra anteckningar var som helst på webben.
Gmail Inbox
Som jag nämnde i min på tips för att vara en produktiv universitetsstudent kände jag mig återfödd när jag började använda Google Inbox. Brian gjorde en bra skrivning på Google Inbox som jag rekommenderar dig att granska om du inte har spelat med den.
Enkelt, rent gränssnitt, så att du snabbt kan avvisa konversationer du är klar med som "Klar". På samma sätt som Keep (och Google-tjänster i allmänhet) kan du schemalägga påminnelser för att få meddelandet vid en exakt tid och datum. Och för att ytterligare göra din produktiv, låter du Inkorgen fånga viktiga e-postmeddelanden så att de alltid stannar överst.
Om du har ett Gmail-konto har du redan Inkorgen - besök bara inbox.google.com för att komma igång. För mobila enheter måste du hämta den separata Android- eller iOS-appen.
Molnlagring
Även om du inte är uppe i nacken i lokala filer över flera enheter, är det fortfarande ett bra lagringsutrymme för synkronisering av foton och andra filer mellan dina olika enheter. Efter att ha utvärderat allt där ute rekommenderar jag OneDrive. Microsoft har gjort framsteg med sina online Office-produkter, inklusive OneDrive och vad jag kan säga, jag älskar bara det.
Oavsett om du går till OneDrive eller någon av dess konkurrenter, kan en molnlagringsservice vara till nytta i många situationer. Det gör det lättare att dela stora filer, och det tar också bort krångel med att använda USB-kablar eller flashdrivna enheter när de överför filer mellan enheter.
De flesta Cloud Storage-tjänster har idag skrivbord, webb och mobilappar för varje plattform. Här är några lösningar för molnlagring som beställts efter popularitet:
- Dropbox
- Google Drive
- Microsoft OneDrive
- Mega
- Låda
Jag vet vad du tänker. Är ett annat socialt nätverk verkligen att göra dig mer produktiv? Men håll dina tankar där - LinkedIn är inte bara ditt vanliga sociala nätverk.
Medan du kanske inte får ett jobb via LinkedIn, är det ett bra verktyg att använda som allt-i-ett-CV. Om din kompetens och anställningshistoria spänner över flera fält och positioner, är LinkedIn ett bra ställe att sätta alla dessa tillsammans. Lokala arbetsgivare kan sedan söka talang baserat på nyckelord och tidigare positioner. Om du ansöker om ett nytt jobb kan du dessutom snabbt skapa ett skräddarsyddat CV utifrån välj relevanta bitar från din LinkedIn-profil.
Jag har hört mycket kritik från människor som hävdar att LinkedIn är slöseri med tid och det har aldrig riktigt landat någon rätt jobb. Men statistik visar att över 90% av rekryterarna kommer att titta på din LinkedIn-profil, bland andra sociala nätverk. Dessutom är det osannolikt att du får ett jobb om du är beroende av LinkedIn som din enda källa till kommunikation med potentiella arbetsgivare. Det handlar om att använda det som ett av de många verktygen i din matris som visar dina anställningshistoria och färdigheter.
LinkedIn kan nås via webben och har även mobila appar för Android och iOS.
StayFocusd
Den moderna webben är full av otaliga distraktioner. Några sekunder av att vandra kan lätt bli till timmar genom att bläddra genom Facebook.
Lyckligtvis är StayFocusd tillgängligt på Chrome Web Store. Och för den skamlösa procrastinator erbjuder webbutvecklarna också några mer ... erm ... aggressiva alternativ.
Kalender
Som jag har nämnt i den föregående artikeln i den här serien är det en bra tid att ha en städad kalender för att åtgärda förhalning och öka produktiviteten. En fysisk kalenderbok är dock lite av en gammal lösning.
Mitt personliga vapen är Google Kalender. Du kan gå med ganska mycket någon kalenderapp tillgänglig. Viktiga funktioner du vill se upp är att lägga till en kalender, från webbadresser, visa flera kalendrar samtidigt och kunna byta mellan olika visningar.
Kontor 365
Många högskolor har nu börjat erbjuda Office 365 prenumerationer som en del av kursen, men det är förvånande hur underutnyttjad dessa kraftfulla verktyg kan vara.
Oavsett om Office levereras med ditt högskolans e-post eller inte, kan dess verktyg vara ovärderliga för att få jobb. Med ett ökat fokus på samarbete och delning har Microsofts kontor lätt blivit standarden för att göra lite produktivt kontorsarbete. Från att lägga Excel-tabeller direkt i Word för att enkelt spara dokument direkt till OneDrive fungerar Office-apparat bra tillsammans.
Du kan kolla in de tillgängliga Office 365-prenumerationerna här.