Facebook IPO värderas officiellt för att höja flera miljarder

Handel är stängd för dagen och Facebook: s officiella priser ingår. Företaget värderas till $ 80 till $ 90 miljarder med det enskilda offentliga aktiekursen som går från $ 28- $ 35. Med detta i åtanke är Facebook förväntad att höja $ 5, 5 till 6 miljarder dollar som ett resultat av börsintroduktionen. Detta pris kommer efter ett första kvartal av stark tillväxt i användarengagemang, men en minskning av den totala vinsten jämfört med föregående kvartalet 2011. Men om sakerna går som planerat kommer det att göra Facebook till det högsta värderade tekniska företaget vid tidpunkten för IPO i US affärshistoria.

Facebook kommer att vara offentligt handel på NASDAQ den 18 maj eller 19 under "FB" ticker. Över 180.000.000 A-aktier i serie A kommer att säljas direkt från Facebook, med ytterligare 157.415.352 aktier tillgängliga från privata investerare.

Detta IPO-pris kommer efter Zuckerberg har varit upptagen med att spendera en miljard på Instagram och över 500 miljoner på patent från Microsoft. I andra rykten kommer Zuckerberg att förbli i en nyckelroll på Facebook, men han kan utse en ny VD.