Hur synkronisera Öppna Chrome-flikar över flera datorer

Den som kör en ny version av Google Chrome har tillgång till en fliksynkroniseringsfunktion som jag har sett få personer använder, men det är ett användbart för användare som kör Chrome på flera enheter. Med synkroniseringsfunktionen kan du fjärransluta hela listan med öppna flikar på flera enheter. Jag tycker att den gör omkopplaren mellan min Android-telefon, bärbar dator och skrivbord en sömlös upplevelse.

Först måste du konfigurera Chrome-synkronisering med samma konto på båda datorerna. Om du redan har gjort så är du redo att gå.

När du har den inställningen, gå till en ny flik sida och klicka på knappen "Andra enheter" längst ner i fältet. De öppna flikarna från andra synkroniserade Chrome-installationer visas i listan.

Felsökning

Om du är säker på att du har båda datorerna inställda för att använda Chrome-synkronisering med samma Google-konto, så finns det inte mycket som bör förhindra att det fungerar, annat än nätverksanslutning. En annan sak som kan störa är om flikar inte är markerade som en synkroniserad artikel.

För att kontrollera detta öppnar Chrome och gå till fönstret Inställningar genom att klicka på kugghjulet och sedan på Inställningar.

Överst i inställningsfönstret klickar du på knappen "Avancerade synkroniseringsinställningar".

Inom dialogrutan Avancerad synkroniseringsinställningar kontrollerar du att "Öppna flikar" är markerade. Om du har den inställd på Synkronisera allt så kontrolleras det automatiskt. Klicka på OK för att spara och avsluta.

Synkronisering av flikar i Chrome kan vara till stor hjälp om du ständigt är på språng och växlar mellan skrivbord och bärbar dator. Men även om du inte använder mer än en enhet kan det fortfarande vara användbart för säkerhetskopiering av din Chrome-installation.