Toca Life: Skola - Apples gratis iTunes App i veckan

Den här veckans gratisapp är barnens äventyrsspel Toca Life: School. Normalt är det $ 3, men du kan hämta det gratis från iTunes till torsdag 13 april.

Vad är det?

Vi har täckt ett annat Toca-barns spel före, Toca Hair Salon 2. I detta spel växlar spelaren med fem olika platser i en liten stad. I varje inställning får barnen att välja människor och utforska vilka saker som gör. Tryck på ett ljus och det slås på. Den här appen påminner mig om de Colorform klisterhistorierna. Det är roligt och dumt. Spelet har ingen text och inga instruktioner. Det handlar om äventyret av det som är nytt.

Vem är det bra för?

Självklart är den yngre publiken: någon som är gammal att knacka på skärmen. Varje kran belönas med visuella och ljud. Designerna arbetar hårt för att ha en mångkulturell och mångsidig publik. Varje scen har en plats med en rullstol i den. Barnen får välja vem de vill ha i skolan.

Ska du ladda ner det?

Appen tar upp cirka 350 MB. Jag håller den här på toppen av min lista för att hålla de unga nöjda. Med så många scener och alternativ kan den här faktiskt härda "är vi där än" blues.