Signal håller din kommunikation privat och krypterad

Signal, gjord av Open Whisper Systems, är en iOS, Android (och Windows) app som hjälper dig att hålla dina chattar och röstsamtal privata, krypterade och borta från potentiella snoopers. Och det här, eftersom det använder slutkryptering, så inte ens kan utvecklarna av tjänsten få tillgång till din kommunikation.

Varför Privat, Krypterad Meddelande?

Aldrig i en miljon år trodde jag att jag skulle använda en Jean Michel Jarre-låt i en teknikartikel. Men i det här fallet är det mycket lämpligt, och du förstår varför jag gör det här, på en sekund. Låtet är ett samarbete mellan den franska elektroniska musikpionjären Jean Michel Jarre och internationella övervakningsprogrammen whistleblower Edward Snowden.

Vid ett tillfälle i låten, säger Snowden, en av Open Whisper Systems teknikens stora fans, säger jag och citerar:

Att säga att du inte bryr dig om rätten till integritet eftersom du inte har något att dölja är inte annorlunda än att säga att du inte bryr dig om yttrandefrihet eftersom du inte har något att säga.

Du kan kolla in låten nedan:

">

Det är vad Signal erbjuder - en meddelandeservice som säkerställer att din kommunikation är privat, mellan dig och den person du talar om. Den stöds av donationer och bidrag, ad-free och fri att använda.

Den använder algoritmerna Curve25519, AES-256 och HMAC-SHA256 och krypterar allt från slutet till slutet. Skulle någon få tillgång till Signals servrar, och data på dem skulle vara ganska oanvändbara för dem. Mer information om själva tekniken finns här.

Hur fungerar signalen?

Signalen har ett rent gränssnitt och att använda det är en enkel process. När du har installerat det (du kan hitta det i Google Play Butik här och i App Store här) måste du registrera det telefonnummer du använder på den telefonen via en kod som du får via SMS . Du behöver bara göra detta en gång för ett telefonnummer, som fungerar som ditt konto. Du behöver inte ett lösenord för ditt konto, eftersom appen är knuten till telefonen du använder.

Signal är plattformsplattform, så om du är på Android har du inga problem att prata med en vän med hjälp av en iPhone. Det enda som är viktigt är att alla människor har registrerat sitt nummer. När det är klart klickar du bara på Signals dedikerade knapp för att starta en ny konversation, och du är helt och hållet, du kan leta efter respektive kontakt i din telefonbok, ungefär som hur du skulle göra på Whatsapp. Medan skärmdumparna du kommer att se har tagits på Android-appen är iOS-enheten inte så annorlunda och funktionaliteten är nästan identisk.

När du har hittat en kontakt med appen kan du starta en chatt. Det fungerar precis som du förväntar dig. Inklusive emoji och allt.

Gruppchattar är också möjliga, och du kan också göra röstsamtal - använd bara telefonknappen för att ringa till den andra personen. Röstsamtal är också krypterade med nyckeln som visas i respektive fönster.

Du kan också ta bilder (använd bara den lilla kameraknappen) eller bifoga filer som i sin tur också krypteras när de hålls på Signals servrar.

Du kan alltid återställa sessionen eller kontrollera om krypteringsnyckeln är densamma på din telefon och den andra personens enhet. En annan bra sak är att appen ger säkerhet på telefonen den är installerad på, liksom. Namnlösa: Du kan lägga till ett säkerhetslager genom att skapa ett lösenord för att låsa upp gränssnittet, och du kan ställa in det för att blockera skärmdumpar som tas av det.

Den inte så lätta delen av att du inte har användarnamn och lösenord är att du kan förlora dina arkiv när du byter telefonnummer eller telefoner. Du kan dock alltid exportera ett krypterat arkiv och sedan importera det på den nya telefonen.

Det här är förstås bara huvudfunktionerna i Signal-appen. Du kan också upptäcka många andra intressanta själv.

Signal för skrivbordet

Men jag vill använda den på skrivbordet, så jag kan säga att min chef är en ryck och gör det i ett krypterat medium, med min dator och tangentbordets extra fördel och hastighet! Säg inget mer!

En Signalversion för skrivbordet finns, om än i en betaversion.

Den erbjuder alla de fantastiska funktionerna i mobilappen, men den är bara tillgänglig för dig om du också är användare av Android-appen (iOS-användare har inte tillgång till det just än) och det är en klient som synkroniserar dina meddelanden med det. Det är en Chrome-app, som du kan installera från Chrome Web Store.

Det är därför som du, när du har installerat det, måste öppna Signal på din Android-smarttelefon och skanna en QR-kod så att de två apparen kan synkronisera. När det händer kommer nycklar att genereras, och meddelanden kommer att komma in i skrivbordet, och det kommer att fungera precis som alla andra chattklienter skulle.

Funktionen i sig skiljer sig inte för mycket, men du får inte uttryckssymboler, och det finns inte heller några ljudsamtal. Bortsett från det finns det inte mycket du kan göra på din telefon som du inte kan göra i skrivbordsklienten.

Bottenlinjen och Framtiden

Whatsapp krypterar din chattkommunikation också. Framtiden är en där privatlivet kring personlig kommunikation kommer att spela en allt viktigare roll i alla våra liv. Signal fungerar bra så långt och förtjänar en snygg look. Det verkar som att det blir ännu mer av en betydande aktör på marknaden än Googles planerade Allo-meddelandeprogram.

Vad tar du med? Lämna en kommentar nedan och berätta om din tanke på krypteringsstriden.