Shadow Bug - Apples gratis iTunes App i veckan

Den här veckans gratisapp är actionspelet Shadow Bug. Normalt är det $ 4, men du kan hämta det gratis från iTunes eller din iPad eller iPhone App Store till torsdag den 20 oktober.

Vad är det?

Föreställ dig Badland korsad med fruktninja. Hjälten i den här historien är en bugg (som ser ut som en Bad Robot) som försöker skydda skogen från monster som på något sätt kommer från fabriksrör. För att avancera i spelet måste du skära upp monster och hitta portalen till nästa nivå.

Parallax skogsbakgrunden är det perfekta landskapet för det här spelet. Du uppmanas att bevara skogen eftersom den är underbar. Det djupa ljudspåret håller allure på gång. I början av spelet rekommenderar spelet att använda hörlurar. Utan hörlurar saknar du en stor del av spelet.

Vem är det bra för?

Om du letar efter en snabb, vuxen version av Badland, är det här spelet för dig. Hoppa, skiva monsteret och besegra chefen. Ganska enkelt. Jag skulle dock inte rekommendera detta spel för yngre barn. Spelet är mörkt och läskigt men stiger inte till nivån av fasan. Jag kunde se de monster som orsakade några mardrömmar. Se bilderna och bestäm själv.

Ska du ladda ner det?

Spelet laddades smärtsamt långsamt på min iPhone 5s. När den laddades, förlorade jag redan en betydande bit av mitt intresse för att spela det. Spelet tar ungefär 250 MB, så det är inte ett mellanslag, men något jag skulle radera när jag sprang ur rymden. Jag höll det på min iPad Air 2 eftersom det är en snabbare enhet, men det är av min iPhone 5s tills jag uppgraderar. Det är inte den mest banbrytande appen där ute. Konsten är dock fin, och om du vill ha några snabba, hjärndöda roliga kan den här appen vara för dig.