Konfigurera virtuellt datanätverk med en trådlös anslutning

Nyligen har jag förlorat det interna nätverkskortet på mitt hemdator. Goda nyheter är att jag hade ett extra trådlöst kort! Dåliga nyheter. Låsen är min -testlåda där jag kör flera VM med Microsoft Virtual PC 2007.

Efter att ha sökt igenom flera Microsoft Virtual PC-dokument började konfigurationen av mina VM-enheter att använda den trådlösa adaptern först se omöjlig. Problemet jag stötte på försökte ansluta en virtuell maskin (gäst) med en fysisk trådlös adapter som också används av den fysiska maskinen eller värden. Varje gång jag försökte det gick jag in i en duplicerad IP-adressproblem. . Av någon anledning kan de virtuella maskinnätverkstjänsterna inte översättas med den trådlösa DHCP-servern på ditt nätverk. Om du kör XP finns det en oregelbunden lösning som innebär att du tar bort virtuella tillägg på Guest, men samma trick fungerar inte på Vista Guest. Så vad är lösningen (förutom att det berättas av MrGroove att uppgradera till Microsoft Virtual Server 2005 R2?)

Säg "Hej" till Microsoft Loopback Adapter .

Microsoft Loopback Adapters ursprungliga design var för virtuella interna nätverksprovningsändamål. Det fungerar precis som en fysisk nätverksadapter och "slingrar tillbaka" alla inställningar som är kopplade till den. Det snygga med det är att du kan installera drivrutinen Virtual Machine Network Services på den, vilket gör det möjligt för en virtuell gäst att ansluta till den. Så om du installerar en Loopback-adapter och sedan aktiverar nätverksanslutningsdelning på din fysiska trådlösa adapter kan du lura din Gäst för att tänka att den ansluter till en trådbunden fysisk adapter. Begränsningen i detta är emellertid att loopback-adaptern binder din virtuella maskinens IP-adress till 192.168 .0. 1, och det kan störa alla arbetsgrupper du har kört på ditt nätverk. Om det stör, kan du manuellt byta nätverk till en 192.168. 1 .xxx-subnät.

Läs nedan för att förklara uppläggsprocessen.

Så här aktiverar du en Microsoft Loopback-adapter och Internet-anslutningsdelning för användning med virtuella maskiner