Installera och anpassa din Amazon Alexa Flash Briefing

En av mina favoritfunktioner i Amazons röststyrda högtalare, Echo och Echo Dot, är Alexa News Flash-skickligheten. Utanför lådan spelar den dig en snabb nyhetsinformation från vanliga nyhetskällor. Vad du säkert inte visste var dock att du kan anpassa din Alexa Flash Briefing med bokstavligen tusentals färdigheter, skräddarsydda perfekt till de nyheter du vill ha. Så här fungerar allt och hur man sätter upp det.

Anpassa vad du har

I Alexa-appen på din mobila enhet eller webbversionen, gå till Inställningar. Bläddra ner till Flash Briefing och se vad som redan finns där. Allt kommer att sättas på, och du får bara grunderna om du inte har konfigurerat det.

Om du tror att du vill ha en briefing i framtiden, men inte nu, bara byt ut den. Om du vill permanent avaktivera en Flash Briefing-färdighet måste du gå vidare till avsnittet Färdigheter i appen och sedan trycka på dina färdigheter. Hitta den skicklighet du vill inaktivera och tryck sedan på Inaktivera skicklighet. Du tar inte bort färdigheten, vilket är meningslöst eftersom ingenting installeras på din Alexa-enhet.

När jag kommer att lyssna på Flash Briefing ett tag (kanske jag tvättar eller lagar mat), så slår jag på några fler briefings för att hålla mig. Det är en snabb växling i appen istället för att gå över till Färdigheter- sektionen och möjliggöra en färdighet.

Flash Briefings är kontospecifika

Till skillnad från Google Home kan du byta ut konton. Det betyder att du inte behöver dela nyhetsberättelser. Jag delar min Echo and Dot med andra medlemmar av huset. För att få bara mina saker frågar jag alltid att byta till mitt konto innan hon börjar kortfattat. Om du inte är säker på vars konto du är i, fråga bara Alexa " Vem är jag?"

Hitta nya Flash Briefings

Med detta skrivande har Amazon tusentals källor till flash-briefings. Källorna som de innehåller kan vara hyper-lokala som din lokala nyhetsstation. Amazon har också specifika ämnen som teknik eller företag, eller allmän information. Många av dessa källor, som NPR, är podcasts som tillhandahålls av Tune-In. Dessa briefings är ljudfiler Alexa spelar för dig. Andra källor som AP-nyhetsberättelserna läses i Alexas röst. Jag önskar Amazon berättade vilka som var ljudfiler eftersom hennes röst drones på efter ett tag. Jag hoppas jag får ändra sin röst som jag kan med Siri. Just nu kan du bara ändra språket till engelska (engelska) eller tyska.

För att hitta andra informationer kan du kontrollera Amazons kompetensområde på webben, eller tryck på Hämta mer Flash Briefing-innehåll i samma inställningar >> Flash Briefing- området i appen.

Ändra ordningen i dina briefings

Eftersom några briefings är längre än andra lägger jag fram de viktigaste informationen. Dessa är vanligtvis de kortare. Från samma inställningar >> Flash Briefing- området i appen trycker du på Redigera ordning för att ordna sekvensen av briefings.

Du måste trycka på hamburgerikonen på höger sida och dra varje briefing till önskad position. När du är klar, glöm inte att klicka på Klar.

Hoppa över briefingerna medan du lyssnar

Vissa informationer ändras varje timme, medan andra ändras dagligen eller veckovis. Istället för att slösa bort din tid på att lyssna på en historia som du redan har hört, berätta bara för Alexa att hoppa över den informationen . Hon kommer till nästa på din lista. Ibland hör hon inte dig för att hon pratar. Tala antingen högre eller tryck bara på lyssna på toppen av enheten.

Mina sammanfattningar

Bara för att ge dig någonstans att börja, här är mina briefings och beställningen:

 • NPR News News Summary: den här poddsändningen är bara några minuter och ger mig nyckeln till dagen.
 • Alexa Saker att pröva: En mördare tips från Amazon om hur du använder din Alexa.
 • CNN Flash Briefing: en annan källa till dagliga nyheter.
 • Associated Press Headlines: Alexa läser dessa korta rubriker.
 • NPR Business Story of the Day: en djupgående bild av en viss historia.
 • NPR världens historia: en djupgående bild av en världsnyhetshistoria.
 • Wall Street Journal Vad är nyheterna: några fler rubriker, jag hoppar ofta över det här.
 • Wall Street Journal Din Pengar Matters: en kort podcast för pengarna.
 • Wall Street Journal Tech News Briefing: en fördjupad nyhetsberättelse.
 • Harvard Business Review Management Tips: Ett tips på dagen.
 • CNET News: mer tekniska nyheter.
 • TechCrunch: Jag känner till några redaktörer där, så jag gillar att höra vad de ska göra.

Jag ändrar ständigt ordern och briefingarna beroende på vad som är nytt och mitt infall. Allt detta tar ungefär 20-25 minuter. Det är tillräckligt med tid för mig att släppa ut hunden, göra mitt morgonkaffe och töm diskmaskinen.