Ställa in en grundläggande hemstudio: Övriga saker

Förra veckan gick vi över väsentliga för att bygga din hemmabio. Den här veckan kommer vi att gå över de saker du behöver, men kan förmodligen gå utan om du inte har råd med det direkt.

Det finns några andra saker du kanske vill, men du kan komma undan med att inte ha det en stund. Jag säger inte att ignorera dessa saker. Jag säger bara att du kan ta ett tag utan det om du redan har grunderna. Med andra ord, inte att ha dessa saker kommer inte att hindra dig från att göra musik. Om du inte har programvara eller högtalare att lyssna med betyder det att du inte kan skapa musik.

Mikrofoner

En mikrofon är viktig. Men om du bara befinner dig i musikfasen kan du kanske komma undan utan ett tag. Det är inte förrän du behöver spela in sång eller ett liveinstrument som du behöver en mikrofon. Här är några jag gillar:

SM58

Det här är en bra mikrofon om du behöver göra sång. Det är inte lika bra för mjukare saker - vilket kan vara bra ibland, men det kommer att hjälpa dig för de flesta applikationer. Den positiva sidan är att du kan använda den för live shows, eftersom SM57 är standarden. Allvarligt. Nästan varje band använder det live. Du kan släppa denna sak och kasta den många gånger, och det kommer fortfarande att fungera. Det är bara $ 99. Länk

SM57

Det här är min favorit för att skrika hemma. Det gör coola saker för sång, och det är inte superkänsligt. Liksom 58, är det bara $ 99. Länk

Bluebird

Om du går till det högre slutet, kan Bluebird passa dina behov. Det är $ 299, vilket är dyrt, men inte hemskt för hemstudio. Det är dock känsligt. Det beror på att det är en kondensatormik med ett stort membran. Det är meningen att plocka upp sakerna. De dåliga nyheterna? Det bokstavligen plockar upp nästan vad som helst. Om din granne passerar gas medan du spelar in kan det dyka upp. Bilar som passerar ute, eller fåglar kvittrar? Dito. Det är coolt att det har ett inbyggt popfilter. Länk

Popfilter och Sköld

Ett popfilter är viktigt för att hålla de plosiva "P" ljuden tämma. "P" i de flesta ord tenderar att vara lite pop och verkar ibland högre än de andra orden. Speciellt om du gör något med mer dynamiskt intervall. Brian och Josh använder dem på TechGroove Podcast och du kan se dem i videoversionen. Jag använder bara en billig nylonstrumpor som jag lånat från en väns låda och drog den över en trådhängare. Jag böjde sedan den trådhängaren för att hänga på mikrofonen framför mikrofonen. Fungerar tillräckligt bra för mig.

När du blir mer seriös om din sång, kolla Auralex MudGuard. Det kommer att hålla din röst från att reflektera över hela rummet. Det kommer att köra dig om $ 100, någon sätter ihop en YouTube-video som visar hur man bygger egna på billiga.

Andra heminspelningsobjekt

Övervakningsstativ

Övervakningsstativ är trevliga, eftersom de kan hjälpa dig att ställa in dina bildskärmar exakt var du vill att de bäst passar din lyssningsnivå. De hjälper också till med att göra bort med faktorer rumble och annat ljud som kan uppstå av ljudet som orsakar ditt skrivbord och föremål på den att vibrera. Titta här och hitta vad som fungerar för dig. Jag använder på-stativ stativ eftersom paret var bara $ 99.

Monitor Isolation Pads

Dessa hjälper till att minska en del av den röra som kommer från monitorerna som vibrerar på en yta. Återigen, bara en tillägg som kan göra att lyssna lite mer exakt. Länk

Akustisk skum

Detta är viktigt, och verkligen ingen väg runt det. Men de flesta av oss har inte pengar att omedelbart släppa pengar på akustiskt skum - det kan bli dyrt. Ibland har människor en felaktig uppfattning om akustiskt skum. Det handlar inte om att isolera ljud. Det handlar om att minska rumsreflektioner. Med andra ord hjälper det bara att skära ner på något av det eko-y-ljudet som ditt rum kan ha och kan göra det irriterande att försöka lyssna på musik ordentligt.

Bassfällor är också viktiga. De går i hörn och hjälper till att styra några av de ultrafrekventa frekvenserna. Om du någonsin har en chans, gå runt i ditt rum medan musik spelar genom dina högtalare för att höra hur ett enkelt basljud kan låta väldigt annorlunda genom olika delar av rummet för att få en uppfattning om hur orubbliga några av dessa ljud kan vara. Tänk på att du förmodligen behöver mindre skum än du kanske tror. Tanken är inte att helt döda rummet i något liv, du vill bara att det ska kontrolleras. Länk

Viktigt: Nej, den svampiga madrass topper saker fungerar inte. Inte heller äggkartonger. Slösa inte bort din tid eller pengar på det. Om du måste spara pengar är mineralull täckt i tyg vägen att gå.

Midi Controller

Om du vill spela in dina tangentbordsdelar bor (Med andra ord, du vill inte klicka och dra och dra "i anteckningar. Det är okej för att korrigera misstag eller för komplexa arpeggios och basslines, men det är inte alltid roligt för ledningar.) En midi-kontroller är (Vanligtvis. Ibland är det trumma eller någon annan enhet som kan överföra midi-data till en synth.) Bara ett tangentbord utan ljud. Den ansluts till din dator via USB och du kan styra virtuella synths från den. Jag granskade Novation UltraNova för ett år sedan, och det är ett solidt val om du har pengar att spendera.