Ställ in en mobil hotspot i Windows 10 årsjubileumsuppdatering

Vi har visat dig hur du använder Virtual Router Manager för att konfigurera en Windows 10-enhet som mobil hotspot. I åratal har användarna frågat Microsoft att göra det enkelt att göra. Vad som är intressant är att den här funktionen har varit tillgänglig på Windows Phone ett tag nu, och det är lätt att installera.

Ja, det är tekniskt möjligt att använda kommandoraden för att göra detta, men det är 2016. Jag tror inte att du borde behöva tillgripa kodning för något sådant. Med den kommande Windows 10-årsjubileumsuppdateringen är det enklare än någonsin att göra enheten till en mobil hotspot.

Aktivera mobil hotspot i Windows 10

Kontrollera först att enheten är ansluten till Internet. Gå till Inställningar> Nätverk och Internet> Mobilt hotspot . Växla på Dela ditt Internet med andra enheter.

Välj sedan Wi-Fi eller Ethernet från menyn Dela min Internetanslutning .

Klicka sedan på knappen Redigera och ange ett namn och lösenord för det nätverk du skapar.

Precis som sin mobila syskon, visar mobil hotspot-gränssnittet alla nuvarande anslutna enheter.

Anslutning till hotspot är lika enkelt. Leta reda på de trådlösa inställningarna på din enhet, klicka eller tryck på nätverket och ange lösenordet.

När enheten är ansluten visas den i mobil hotspot-gränssnittet tillsammans med dess tilldelade IP- och MAC-adress.

Om du råkar dela en mobil dataanslutning från din Windows 10-enhet, föreslår jag att du stänger av alternativet " Slå på fjärrkontroll" . Det kommer att förhindra att enheter som iPhone, som kommer ihåg dina trådlösa nätverk och automatiskt kopplar till dem, från att tömma dina data i bakgrunden.

Om du har andra Windows 10-enheter som kopplar till din hotspot, kolla även vår artikel för hantering av begränsad mobil data. De mobila hotspotsfunktionerna är exklusiva för Windows 10 Anniversary Update, som kommer att bli en gratis uppgradering för enheter som kör äldre versioner av Windows 10. Om du inte har någon avsikt att uppgradera till Windows 10, kolla in vår artikel om gratis Virtual Router Manager.