Så här använder du Google Motion Stills för iOS

Under de senaste veckorna har Google varit ute på flera snygga nya appar för iOS. Några av dessa appar bygger på företagets populära plattformar som YouTube och Apples flaggskepps iPhone 6S. Den senaste appen från Googleplex heter Motion Stills. Det utnyttjar den exklusiva Live Photos-funktionen på IOS. Många tredjepartsprogramutvecklare introducerar långsamt stöd för unika funktioner i 3D Touch-tekniken. Med Motion Stills kan du skapa GIF-loopar och lägga till cinematiska effekter på Live Photos. Låt oss kolla upp det.

Skapa GIF-filer från Live Photos med Google Motion Stills

Google Motion Stills är en gratis nedladdning för iOS 9 och senare, och den fungerar med iPhone, iPad och iPod Touch. Det är till skillnad från andra videoredigerare som jag tidigare använt. Oroa dig inte, men appen har ett enkelt gränssnitt som är lätt att lära och använda. Efter att ha startat det måste du ge det tillstånd att komma åt ditt fotobibliotek.

Då kan du svepa till höger om att lägga till bilder på tidslinjen och tryck sedan på Play-knappen för att förhandsgranska varje klipp i din video.

Om du vill ta bort ett foto från tidslinjen sveiper du till höger och klickar sedan på radera knappen. Du kan också ordna om foton med hjälp av en dra och släpp-åtgärd.

Flera Live Photos kan staplas för att skapa en mini-film eller GIF-loop. Apple innehåller en funktion på Plus-modellen av iPhone 6S kallad Optical Image Stabilization (OIS). Det förhindrar att videor ser skakig ut om du inte har ett stativ. Motion Stills kan applicera en liknande effekt på iPhone-enheter utan OIS. Den filmiska effekten är ganska vacker när du ser den.

En av de roliga aktiviteterna som du kan använda appen för är att skapa animerade GIF-filer. Appen tar hand om uppgiften att konvertera dina foton till loopar. När du har lagt in dina bilder klickar du på knappen Dela och väljer om du vill dela den som en GIF eller en video.

Du kan dela dina skapelser till andra plattformar som Facebook och Twitter.

Du kan ändra storleken på dina GIF-filer från appinställningarna, med valet Large, Medium eller Small.

Till skillnad från Google Spaces, som jag fortfarande försöker hitta motivering för, är Motion Stills en rekommenderad app att ha. Det tar funktioner från iPhone 6s och icke-Plus-modellerna till nästa nivå; Lägger till coola effekter för att dina bilder och videoklipp ska bli ännu bättre. Kolla in det!