Ange ett Outlook-möte för att meddela laget du är på semester

Outlook 2013 kan enkelt användas för att meddela dina medarbetare att du pågår den efterlängtade semestern, och se till att de inte kommer att störa dig hela tiden. Så här gör du det.

Utsiktsläge Semesterläge istället för ett möttligt möte

Du förtjänar det, du har drömt om det, men nu är din semester nästan här, hur ser du till att du inte behöver berätta för varje kollega att du är på semester när de ringer till dig för att fråga dig om något och du är på stranden?

Tja, här är ett unikt sätt att göra det. I stället för att använda kalendermötet för att schemalägga ett annat långt tråkigt möte, använd det för att låta dem veta att du kommer till stranden. Här använder jag Outlook 2013, men principen är liknande i tidigare versioner. Klicka på Kalender längst ned till vänster i Outlook 2013-fönstret.

Klicka nu på datumet när semestern börjar, håll sedan Shift-tangenten på ditt tangentbord och använd markörknapparna för att välja de dagar då du kommer att njuta av solen medan andra kommer att fungera. När du väl valt de nämnda dagarna högerklickar du var som helst på ditt valda område. Klicka sedan på Ny möte i menyn.

Se till att du ställer in intervallet som gratis, att händelsen är en hel dagshändelse, och att du skickar en noggrann beskrivning. Se också till att det inte finns någon påminnelse - du vill inte vara den som stör din egen semester. Kolla in skärmdumpen nedan för information om var alla inställningar är.

Klicka nu på "Bjud in deltagare" och se till att du inkluderar e-postadresserna till alla i din organisation som behöver veta om din frånvaro.

När du är klar är allt du behöver göra att klicka på Skicka. Det är allt! Du borde ha en mycket lugnare semester nu. Du kanske också vill aktivera funktionen Out of Office för att låta andra människor utanför företaget du är borta.