Skicka stora filer i Yahoo Mail med Dropbox

Nyligen Yahoo och Dropbox har samarbetat och nu kan du enkelt skicka dina stora filer - över 25 MB - från Dropbox till dina e-postkontakter. Det låter dig också spara bilagor du kommer direkt till Dropbox. Så här är det gjort.

Börja med att ansluta Yahoo Mail och ditt Dropbox-konto. Skapa ett nytt konto om du behöver ett, eller logga in om du redan har ett konto.

Om du har 2-stegs verifiering aktiverad för ditt Dropbox-konto - vilket vi rekommenderar starkt - måste du ange den extra säkerhetskoden som skickas till din telefon.

När du har anslutit din Yahoo Mail med Dropbox är det enkelt att skicka filer från Dropbox. Skriv ett nytt meddelande och klicka på fildelningsfältet i meddelandekroppen och välj Dela från Dropbox.

Du är Dropbox öppnas och du kan gå igenom och välja de filer du vill skicka.

Då läggs bilagorna till e-postmeddelandet och ser något ut så här:

Då när mottagaren får ditt e-postmeddelande kan de klicka på länken för varje bilaga och de kommer till den filen på Dropbox-sidan för att ladda ner.

Även om inte många människor - i USA ändå - inte är tunga Yahoo Mail-användare, kan den här funktionen göra att du åtminstone provar. För tunga användare av Yahoo Mail är detta bara ett annat coolt alternativ.