Ubuntu 11.10: Installera den nya versionen som ett proffs

Canonical har fortsatt att göra Linux desktop-upplevelsen mer tillgänglig för vardagliga användare. Följ stegen nedan för att installera den senaste versionen och versionen - 11.10 på ett sätt som gör framtida uppgraderingar en vind.

För att börja ladda ner ladda ner den senaste versionen från Ubuntus hemsida. För de flesta är standard 32-bitarsversion acceptabel.

Följ anvisningarna på webbplatsen för att antingen skapa en installations-CD eller USB-nyckel.

När du är klar fyller du in cd- eller USB-tangenten i datorn och startar om systemet.

När det startas upp visas välkomstskärmen. Klicka på Installera Ubuntu.

På nästa skärm får du möjlighet att ladda ner uppdateringar medan du installerar och installerar den här programvaran från tredje part. Så länge du har en internetanslutning på din dator, välj dessa alternativ.

På nästa skärm väljer du alternativet Något annat. Detta gör att du kan skapa separata partitioner istället för att installera allt på en.

Välj din enhet på nästa sida och klicka på Ny partitionstabell. Ett meddelande kommer upp som säger att ett nytt partitionstabell kommer att skapas. Klicka på Fortsätt.

Skärmen Skapa partition kommer upp. Det listar ledigt utrymme på enheten. Markera ledigt utrymme och klicka på knappen Lägg till.

Den här nya partitionen kommer att vara för operativsystemet. Ubuntu rekommenderar minst 15 GB utrymme för operativsystemet. Se till att filen Ext4 journaling är vald och ställ in din monteringspunkt till /. Klicka på OK.

Skapa sedan en byt partition. Välj det lediga lediga rummet och klicka på Lägg till. Som en tumregel håller jag storleken på swap-partitionen ungefär 1½ gånger systemminne. Under Använd som, välj byt område. Klicka på OK.

Resten av ledigt utrymme kommer att användas för hemmappen. Genom att hålla hemmappen på en separat partition från operativsystemet är det enkelt att göra en ny installation eller uppgradering av Ubuntu i framtiden.

Välj ledigt utrymme igen och klicka på knappen Lägg till. Se till att Ext4 journaling-filsystemet är valt och ställ in din monteringspunkt till / hemma. Klicka på OK när du är klar.

Nu är bordet inställt, klicka på Installera nu.

Installationen startar. Ange din plats. Välj namnet på närmaste större stad och klicka sedan på Fortsätt.

Välj din tangentbordslayout. Klicka på Fortsätt.

Slutligen fyll i användarinformation. Klicka på Fortsätt.

Resten av installationen tar cirka 15-30 minuter.

När du är klar ska du starta om datorn. Innan omstart avbryts får du instruktioner om att ta bort CD / USB-pinnen.

När Ubuntu startar, skriv bara in det lösenord du skapade under installationen.

Njut av den nya versionen av Ubuntu.

Genom att använda dessa steg för att installera Ubuntu 11.10, kommer nästa uppgradering mycket enklare.