Skicka stora bilagor gratis med Outlook och Drop.io

Med all uppmärksamhet jag har gett Drop.IO i det förflutna är det förmodligen ingen överraskning när jag säger att jag bara älskar den här tjänsten! Tja, idag kommer jag att dela ytterligare en anledning till varför allt du groovyReaders där ute också skulle älska denna gratis onlinetjänst, drop.io!

Tillgänglig för nedladdning nu, Drop.io har byggt en Outlook Plugin (Beta) som låter dig enkelt skicka bilagor upp till 100 Meg i storlek. Plugin och tjänsten är helt 100% gratis, ingen sträng bifogad. Låt oss ta en snabb titt.

När du först tagit ner hämtningen är installationen mycket rakt framåt. Jag har testat det på Outlook 2007 och Outlook 2010 och installationen och funktionaliteten fungerade exakt samma och när de installerats kommer de nya drop.io-knapparna att visas på Outlook-bandet för nya e-postmeddelanden.

Som du kan se från skärmdumpen ovan, tillåter drop.io plugin dig att släppa en fri konf. överbrygga till din email / inbjudan eller bifoga stora filer . När du bifogar en stor fil skapas en slumpmässig droppe och länken + en förhandsgranskning läggs till i din e-post när du skickar den.

Att klicka på enskilda filer tar dig till en förhandsgranskning av bilagan (bilden ser bra ut) eller genom att klicka på "Visa alla filer" tar du dig till den automatiskt genererade Drop Root där alla bilagor kommer att listas tillsammans med ytterligare alternativ.

Det kan verkligen inte vara något enklare än att skicka stora bilagor med Outlook. Jag kan till och med gå så långt som att kalla detta en YouSendIt- mördare för 90% av dig där ute ... Och om du är en företagsanvändare / admin och vill ta det här till nästa nivå med mer avancerade funktioner, centraliserad hantering etc .. följande är några av de alternativ du får med ett drop.io Manager-konto

  • Centraliserad förvaltning
  • Kundbehörigheter för bilagor (Ladda ner, kommentarer etc)
  • Ändra bilagans utgång
  • Lagt till Säkerhet (SSL, gäst lösenord)
  • Anpassad branding (drop design, färger, bakgrund, logotyper etc)

Nu om du är en DEV, borde du vara intresserad av att veta att det här pluginet för Outlook byggdes efter några timmar med det fria API-programmet under den sista drop.io hackathon. För mer information om detta, ta en titt på drop.io för utvecklare.

Vill du ha mer info? Här är en groovy video från drop.io webbplatsen med en bra video demo av den nya Outlook Plugin.

Frågor? Kommentarer om ett annat groovy Outlook-plugin? Gå med i konversationen och släpp en kommentar nedan!