Säkra ditt Gmail-konto för att göra det "nästan" unhackable

När du registrerar dig för banker, försäkringsbyråer, kreditkort, Amazon och till och med företag som Netflix-Vad har de gemensamt? Alla frågar dig om din e-postadress. Och om du är som de flesta av oss kommer du att använda samma e-postkonto när du registrerar dig för dem alla. Ur användbarhetssynpunkt är det normalt att använda samma e-postkonto för alla dina konton, men från en säkerhetssynpunkt kan problem uppstå, därför att all din säkerhet vid denna tidpunkt är inlindad runt det enda e-postkontot IE: alla dina ägg är i ett korg. Detta beror på att alla som behöver göra är att hacka ditt e-postkonto och sedan har de tillgång till alla dessa konton via funktionen "Jag glömde lösenordet" tillgängligt på de flesta webbplatser. Så med det i åtanke och i ljuset av de senaste gmailkontohackarna, låt oss ta en titt på hur vi kan säkra dessa GMAIL / Email-konton ska vi!

De flesta använder en av de tre stora gratis e-posttjänsterna: Gmail, Yahoo !, och Hotmail ( även live mail ). Tyvärr vet online-tjuvar detta och så är de 3 leverantörerna också mest riktade mot saker som hacking, phishing och scamming. När någon tar kontroll över en eller flera av dina onlinekonton utan ditt tillstånd och använder dem för monetär vinst är det känt som identitetsstöld.

Under 2009 rapporterades att över 11 miljoner vuxna i USA blev offer för en form av identitetsbedrägerier som drabbade dem ekonomiskt, och att antalet stiger stadigt med i genomsnitt 10% per år. Enligt samma rapport om identitetsstöldstatistik från Javeling S & R inleddes 13% ( 1.430.000 ) av identitetsbedrägerier av personer som personligen kände till offret. Men framför allt " Nya online-konton öppnades bedrägligt mer än fördubblats jämfört med föregående år, och antalet nya e-postbetalningskonton ökade med 12 procent. "Sannerligen är identitetsstöld en av världens snabbast växande brott och ännu mer på digital fronten.

Så hotet är definitivt där ute - men hur skyddar du ditt e-postmeddelande ( och alla onlinekonton som bifogas ditt e-postmeddelande ) från tjuvar som lätt skulle kunna kompromissa med det? Tyvärr finns det ingen enkel, fix-all metod. Säkerhet handlar om lager, så här är några förslag för att hålla din information säker. Eftersom Gmail är den mest populära, erbjuder de flesta säkerhetsfunktionerna och var nyligen inriktad i en internationell attack, kan vi prata specifikt om det.

Så här säkrar du ditt Gmail-konto.

1. Använd ett säkert lösenord .
Jag kan inte betona det tillräckligt. När Gawker-medierna hackades för 6 månader sedan publicerades de mest använda lösenorden. Gissa vad de var? Nummeret mest använda lösenordet var " 123456 ". Och löparen, det 2: e mest använda lösenordet, var ordet " lösenord ". Att använda ett lösenord som detta liknar att bo i centrala Los Angeles och lämna en nyckel till din ytterdörr strax under välkomstmattan utanför; ja, inte en bra idé ...

Några veckor tillbaka skrev Jack en bra artikel om hur man skapar ett säkert lösenord som är lätt att komma ihåg och unikt för varje onlinetjänst du använder. Det är definitivt värt att läsa om du saknade det.

2. Kontrollera alltid webbadressen i adressfältet

Phishing-attacker händer när en tjuv skapar en falsk inloggningssida som ser ut som en legitim. Logga in aldrig för att få meddelanden som skickas till dig via e-post och kontrollera alltid adressen för att säkerställa att webbplatsen du loggar in är en faktisk Google-domän (webbplats) och inte en skadlig kopikatt.

Google har lagt upp mer information om phishing i deras officiella svarfack.

3. Kontrollera regelbundet ditt Gmail-konto för misstänkt aktivitet

För cirka 13 månader sedan lade Google till misstankar om aktivitetsvarningar på Gmail-konton. Du kan kontrollera den senaste aktiviteten på ditt konto när som helst. På aktivitetssidan visas dina 10 senaste inloggningar, och om du ser några platser som inte matchar var du har varit - vet du att någon redan har tillgång till ditt konto. Läs mer om aktivitetsvarningar här.

4. Aktivera 2-stegs verifiering

Om du behöver ett ytterligare steg efter att du har angett ditt lösenord, blir ditt Gmail-konto otroligt säkrare. Med 2-stegs verifiering textas en slumpmässigt genererad kod till din telefon när du loggar in på Gmail i en webbläsare med rätt lösenord. Den här slumpmässigt genererade koden måste då anges i webbläsarfönstret för att slutföra inloggningen och få åtkomst till ditt konto. När du har den här inställningen är det nästan omöjligt att hacka ditt konto - oavsett vad som helst, stjäl din telefon din telefon.

Lär dig hur du konfigurerar Gmail 2-stegs verifiering från en av våra groovy handledning.

5. Använd applikationsspecifika lösenord

Applikationsspecifika lösenord är en bonusbelastning av användningen av 2-stegs verifikationen som visas ovan. Med den här typen får du skapa oberoende lösenord för dina webb-, mobil- och stationära applikationer som begär tillgång till ditt Google-konto. Eftersom ingen har ditt riktiga lösenord får ingen någon riktig åtkomst. Och även om det finns ett problem - kan du helt enkelt återkalla lösenordet.

6. Titta på misstänkta vidarebefordringsadresser

I ett nyligen inloggat blogginlägg bekräftade Google att hundratals kinesiska, sydkoreanska och höga amerikanska regeringstjänstemänskonflikter äventyras och satte in för att vidarebefordra e-postinnehåll till datainsamlingsadresser. Du kan kontrollera om ditt konto har någon vidarebefordringsinställning på Gmail Inställningar> Vidarebefordran och POP / IMAP-sidan.

7. Håll datorn säker

Även om du har följt alla ovanstående steg lägger du fortfarande dina onlinekonton på spel om datorn du använder för att logga in på dem äventyras. Mrgroove skrev en ultimat säkerhetsguide som täcker alla grunderna för att hålla din dator fri från virus och andra otäcka buggar. Ingen av det är för komplicerat, så läs upp och bli en informerad teknikanvändare!