Så här använder du Dropbox på din Android Smart Phone Device

Nyligen lade vi upp en How-To för att använda Dropbox på din iPhone, iPod Touch eller iPad, men vi tyckte att det skulle vara roligt att visa dig hur du gör samma sak med din Android-enhet och kanske visar dig ett nytt knep eller två genom en skärmdump turné!

Obs! Vi använder HTC Evo med HTC Sense och Android v2.2. Men denna How-to ska vara relativt enkel att anpassa sig till alla Android-enheter.

Steg 1 - Installera Dropbox

Gå till Android Market . Alternativt kan du skanna QR-koden till höger med din Android-enhet för att ta dig direkt till appen.

Steg 2

Klickaförstoringsglaset längst upp till höger på din enhet och skriv in Dropbox

Steg 3

Du kommer troligtvis att visa flera appar. Du vill välja den som utvecklats av Dropbox, Inc. Peka var som helst i den rutan.

Du måste låta programmet komma åt flera system, tryck på OK och appen kommer att installeras .

Steg 4 - Starta Dropbox på din Android

Bläddra ner sidan tills du kommer till Dropbox och knacka på ikonen.

Steg 5 - Logga in eller registrera dig

Om du redan har ett konto med Dropbox kan du logga in, eller du kan säga att jag är ny på Dropbox och konfigurera ditt konto här. Även om du kan göra det från Android rekommenderar jag att du registrerar dig från länken så att du kan få en fri 250 mega extra utrymme.

För denna handledning kommer vi att anta att du redan har ett konto med Dropbox, så vi väljer att jag redan är en Dropbox-användare och loggar in med våra uppgifter.

Okej, du är redo att gå

Nu när du är inloggad kan du se alla dina saker som redan lagrats på Dropbox, eftersom det här är ett nytt konto går vi in ​​på ett provalbum inom foton.

Vi tittar på ett foto av denna eftertänksamt paraket.

Tryckenhetens menyknapp medan du tittar på det här fotot och du kommer att märka flera objekt: Dela, Ange som och Detaljer. Detaljer ger storlek, upplösning och typ av dokument. Ange som kommer att låta dig göra det här en kontaktens ikon, eller låta dig göra detta till din bakgrundsbild.

Massor av delningsalternativ

Om du väljer Dela från dropbox- menyn får du en lista med sätt att dela den här filen. Notera alla alternativ jag presenterades med nedan. Du kan skicka den från din Dropbox, enkelt till ditt flickr-konto, maila det till någon, eller ens skicka det till Facebook eller Twitter.

Gå tillbaka till din lista med filer i ditt provalbum och märka vad du kan göra här. Tryck på din enhetens menyknapp medan du är här och märker att du kan söka, lägga till nytt och ladda upp. Låt oss säga att du vill avlasta några av dina filer från micro SD-kortet, kanske några bilder eller videor - inga problem, klicka bara på Ladda upp .

Här är dina alternativ för uppladdning ( se nedan ). Du kan ta nästan vad som helst som du lagrar på din enhet.

Vad sägs om du knackar på den nya knappen vi såg? Det här är ganska groovy, du kan snäppa ett foto eller skapa en video direkt härifrån och det laddar automatiskt upp det till Dropbox.

Jag har funnit det väldigt bra att använda ljudfunktionen själv. Jag kan skapa en ljudinspelning som en att göra-lista, anteckningar på ett projekt eller en enkel livsmedelsbutiklista. Och om du vill kan du även dela det med dina vänner eller familj via någon av de metoder som vi markerade i delningsavsnittet ovan.

Kopplar bort din enhet

Skulle du bestämma att du vill ta bort den här enheten från ett Dropbox-konto och bifoga det till en annan, eller helt enkelt ta bort det hela, inget problem. Öppna din Dropbox-app och tryck på enhetens menyknapp och tryck sedan på inställningsknappen på skärmen.

Härifrån kan du helt enkelt klickaUnlink-enheten från Dropbox- knappen och du är helt klar.

Slutsats

Dropbox är en helt groovy app. Oavsett om du bara synkroniserar filer från skrivbordet till din mobila enhet, laddar över överskott av filer från din telefon eller använder det som en delad ljudköpslista - Den här Dropbox-appen ger stor tid med sina rika funktioner och användarvänliga gränssnitt!

Missade vi något riktigt groovy i vår skärmdumpsturné? Släpp en kommentar nedan och ge oss din feedback!

Om författaren: Jordan Austin, missingDesign.com

Har just nyligen morphed från groovyReader till groovyContributor, hoppas vi att du trivdes Jordaniens första !! Normalt Jordan är upptagen med att designa och bygga webbplatser men vi ser fram emot hans framtida bidrag här på !