Samsung Galaxy S4 Releasedatum i februari?

Medan Apple har visat alla sina nya och definitivt längre iPhone 5, arbetar Samsung också med en ny flaggskeppsutrustning. Ännu viktigare, Samsung Galaxy S4 verkar redan ha ett släppdatum enligt rykten.

Samsung Galaxy S3 (bilden ovan) var precis släppt i maj, men saker måste gå fort om Samsung planerar för den nya smarttelefonen att hjälpa till i kampen mot Apple, en kamp som bärs både på marknaden och utanför rättssalar.

Enligt Korea Times, med citat av en namngiven Samsung-tjänsteman, planerar företaget att visa Samsung Galaxy S4 på Mobile World Congress i Barcelona nästa år i februari. S4 bör då vara ute på marknaden i mars.

Vad som är ännu mer intressant är att tjänstemannen tillade att den nya enheten kommer att räcka för att "stryka Apples senaste iPhone". Eftersom Samsung har vant sig med att sätta den senaste tekniken i sina S-smartphones, är jag ganska säker på att specifikationerna blir imponerande.

Korea Times fann också några detaljer om den nya smarttelefonen från Samsungs leverantörer i området. Liksom S4 kommer det att bli en LTE-smarttelefon, som inte är nytt nuförtiden, och det kommer att använda företagets egna Exynos applikationsprocessorer och quad-core-chips.

Den nya smartphone kommer också att gå förbi 5-tums skärmbarriären (en OLED-en). Galaxy S3 hade en 4, 8 tums skärm, medan Samsungs nya Galaxy Note (kallad "phablet" av vissa), har en 5, 5 tums skärm. Jag är ganska säker på att Samsung inte går så långt med S4 men. Så bra som notisseriens försäljning kan vara, är det fortfarande inte för alla. Galaxy S-serien är mycket mer vanlig, men det betyder inte att en stor bildskärm inte kommer att vara en välkommen sak.

Vi måste se om allt detta bekräftar och pannar ut så intressant som det låter.