Roku USB Media Player App Review

Jag har tidigare täckt hur jag spelar musik, video och bilder från en USB-enhet ansluten till din Roku-setbox. Roku har också sin officiella app som heter USB Media Player. Här är en titt på hur man använder den.

Jag har provat flera olika Internet-streaming set-top boxar. Från Apple TV, Sony SMP-N200, Xbox 360 och andra. Den jag använder mest är min Roku 2 XS. Det innehåller en mängd kanaler i butiken och flera dolda kanaler du kan lägga till. Men ibland vill du komma åt dina egna lokala medier.

Från Roku huvudmeny, gå in i Kanal Store. Under avsnittet Foton och video eller Musik väljer du Roku USB Media Player.

Välj Lägg till kanal.

Flytta sedan det till ett bekvämt läge på menyn Hemskärm.

Sätt i USB-enheten med den musik, videoklipp och bilder du vill kolla in.

Starta Roku USB Media Player. Du får se en meny för musik, filmer (videor) och bilder. Du behöver inte organisera mediefilerna på din USB-enhet. Appen visar rätt filtyp i varje kategori - Musik, Foton, Videor.

Roku USB Media Player stöder följande filer. Endast dessa mediefiltyper kommer att dyka upp i varje kategori. Ostödda filtyper kommer att döljas.

Navigera till den mediatyp du vill ha och välj den fil du vill spela. Här är en titt på mappen Musik.

När du spelar en sång får du omslagskonst, artistnamn och grundläggande uppspelningskontroller.

I mappen Bilder använder du vänster och höger piltangenter på fjärrkontrollen för att bläddra igenom bildsamlingen.

Du kan trycka på Spela för att starta ett bildspel. Tryck på Asterisk-knappen på fjärrkontrollen för att få alternativmenyn för att styra hur bildspelet visas. Det här är riktigt coolt om du vill visa dina bilder på din HDTV.

Du kan också spela upp videotyper som stöds. Alla videoklipp finns i filmkatalogen.

Roku USB Media Player är lätt att använda och har ett snyggare gränssnitt än ingenstans USB-appen. Möjligheten att spela fler filtyper skulle definitivt vara välkommen, det är ganska begränsat. Om du behöver konvertera en film eller annan mediefil till ett format som stöds rekommenderar jag att du använder HandBrake. Det är en gratis app för Windows, Linux och Mac. Det kommer att hantera omvandling av de mest populära videofiltyperna.

Det finns redan en mängd Internet streaming kanaler för att titta på din Roku. Med hjälp av Roku USB Media Player kan du njuta av ännu mer media på din HDTV ... groovy!