Ribbon Hero Review: Mästare Microsoft Office, Win Points, Impress Friends

Liksom de flesta Gen-Yer, vägrar jag att lära mig något om du inte presenterar det för mig i form av ett spel och / eller tillåter mig att skryta om min galna skillz på min Facebook-vägg. Gitarrhjälteinitiativet att lära sig fräscha pojkar om hur man trycker på knappar i tid med Van Halen-låtar var en överraskande framgång - och nu bestämde sig Office Labs att hålla fast vid den här vinnande formeln och ge den roliga faktorn att följa på skärmen till redan rivande värld av Microsoft Office. Du hörde mig: det här är Ribbon Hero.

Ribbon Hero är ett gratis tillägg för Microsoft Office 2007 och Microsoft Office 2010 som lär dig hur du använder Word, Excel, PowerPoint och OneNote som ett proffs. Efter att du har installerat Ribbon Hero visas Ribbon Hero-knappen i bandet av Word, Excel, PowerPoint eller OneNote och håller reda på din poäng.

Du får "Quick Points" för att göra grundläggande saker, som att kopiera och klistra in, med hjälp av formatmallen eller stavningskontrollen. Men du kan verkligen rack upp poängen genom att utföra utmaningar. Klicka på knappen Ribbon Hero för att se dina poäng och prestationer och ta upp utmaningar.

När det gäller svårigheter, sträcker sig utmaningar från fotgängaren (till exempel att öka teckenstorleken) till hardcore (lägger till en linjär trendlinje i ett stapeldiagram ). För att hindra dig från att bli rostig, belönar Ribbon Hero dig ytterligare poäng för att komma tillbaka och slutföra utmaningar vid ett senare tillfälle.

Så sarkastiskt som jag kanske har låtit i inledningen, tror jag verkligen att det här är ett ganska groovigt sätt att lära sig de grundläggande och avancerade funktionerna i Microsoft Office. Det slår säkert i helvete av Clippy, får han vila i fred. "Spelet" är enkelt och glädjande. När du väljer en utmaning, lägger den ut för dig i en mall med några enkla instruktioner. När du fullbordar uppgifterna framgångsrikt släpper Ribbon Hero ballonger och ringer en klocka till en fest av dina välförtjänta poäng som rivaler mitt senaste tre på varandra följande nyårs Eves när det gäller jubel och uppfyllelse. Om du blir stumpad kan du begära en hint eller läsa relevant hjälpartikel.

Men den bästa och kanske mest hilariska delen av Ribbon Hero är att den integreras direkt in i Facebook. Det är rätt, du kan skicka dina härliga prestationer till din Facebook-vägg, kolla leaderboardet bland dina nätverk och tävla med enskilda vänner. Personligen planerar jag att pumpa upp mina poäng till max och sedan lord det över alla de jerks från gymnasiet som brukade spotta mig för att jag inte vet hur man lägger till dropplock i Word. Och du tror bättre att mitt högsta betyg i Ribbon Hero kommer att presenteras framträdande på mitt CV.

Tvivlar du på min överhöghet som Ribbon Hero mästare? Tror du att du kan ta mig och mina kunskaper om hur man länkar till en paragraf i OneNote och anpassar automatiskt ett bord i Word? Ta det på, punk. Jag är redo!