Begränsa Chrome: s förmåga att ladda webbsidor

Det finns några webbplatser där ute som har så många bilder, även i snabb anslutning kan det ta lång tid att ladda. Och om du har en långsam anslutning, glöm det bara. Chrome har en funktion som hindrar bilder från att laddas på webbplatser du anger, och det är lätt att konfigurera.

Öppna Google Chrome och klicka på ikonen Alternativ (skiftnyckel) längst upp till höger om fönstret. Från menyn klicka på Inställningar.

Klicka på Visa avancerade inställningar längst ner på inställningssidan.

Bläddra ner till Sekretess och klicka på Innehållsinställningar. En popup-meny visas, bläddra ner till bilder och klicka på Hantera undantag.

Nästa är sidan för bildundantag. På den här sidan skriver du in en webbadress, väljer om du vill tillåta eller blockera bilder och tryck sedan på Enter för att spara den i listan. Fortsätt att skriva in webbplatser tills du är nöjd. När en webbplats läggs till, tillämpar Google ändringarna direkt. Klicka på OK för att stänga menyn.

Nu visas en liten anmälan varje gång du besöker en webbplats som är blockerad i adressfältet i Chrome. Du kan hantera huruvida du inte vill blockera webbplatser här också.

Här är ett exempel på en Facebook-profil med bilderna blockerade. Plasshållarna finns fortfarande där så du vet var de är, men du kan fortfarande läsa texten.