Komplett guide till användning av rätt laddare eller nätadapter (och vad som händer om du inte gör det)

Den andra helgen satte jag mig ner och sorterade igenom alla mina slumpmässiga elektronik skräp. Som en del av den processen tog jag alla mina nätaggregat och adaptrar och slängde dem i en låda. Det blev en ganska stor låda. Jag är villig att satsa på att ett visst hushåll har ett dussin eller flera olika typer av mobiltelefonladdare, AC / DC-adaptrar, kraftstenar, strömkablar och laddare.

Att ha så många laddare kan vara ganska frustrerande. Det är lätt att få dem åtskilda från telefonen eller datorn eller surfplattan eller routern. Och när det händer kan det vara oerhört svårt att ta reda på vilka som går med. Standardlösningen för detta är att prova slumpmässiga pluggar tills du hittar en som passar in i din enhet. Detta är dock en stor satsning. Om du tar en inkompatibel nätadapter är ditt bästa scenario det som fungerar, om än inte hur tillverkaren tänkte. Det andra värsta fallet är att du stekar gadgeten du försöker slå på. Värsta fallet är att du bränner ner ditt hus.

I den här artikeln kommer jag att gå igenom processen med att gräva igenom din skräpslådare och hitta rätt nätadapter för din enhet. Sedan ska jag berätta varför det är så viktigt att göra det.