Fjärrkontroll Hantera en Microsoft Hyper-V-server från Windows Server 2008

Så har du lyckats migrera några virtuella servrar till Windows Server 2008 som kör Hyper-V, men nu vill du hantera Hyper-V-servern från en annan Windows Server 2008 eller Vista-box. Är det möjligt? Idag på jobbet fick jag den mycket frågan och fann att det är möjligt och enkelt att konfigurera en Windows Vista-klient eller en Windows Server 2008-låda för att fjärrstyra en Microsoft Hyper-V-server.

Nedan följer stegen för att möjliggöra fjärrstyrning på en Windows Server 2008-maskin. Om du letar efter stegen för Vista, kolla in den här artikeln som jag just skrivit.

Fjärrkontroll Hantera en Microsoft Hyper-V-server från en Windows Server 2008-maskin

1) Klicka på Server Manager Icon på snabbstartsfältet. (Om det inte finns, klicka bara på Start-knappen och skriv Serverhanteraren och Windows Search ska hitta den.)

2) Från Serverhanterarkonsolen, klicka på Funktioner, Lägg till funktioner

3) Utvid Verktyg för fjärrserveradministratör, Verktyg för administrativ hantering, Checkbox - Hyper-V Verktyg. Klicka på Nästa och klicka sedan på Installera

Att starta Hyper-V Remote Manager

4) Klicka på Windows Startknapp, Skriv Hyper och klicka Hyper-V Manager när Windows Search hittar det. Du kan också hitta den under Kontrollpanelens administrativa verktyg.

5) Klicka på Anslut till server för att starta hanteringen av dina Hyper-V-servrar

Helt klar! Mycket enkelt, enkelt och viktigast, GROOVY. Som nämnts ovan, om du letar efter Windows Vista-stegen, kolla in den här artikeln.

Taggar: hyper-v, hur-till, server 2008