Pinterest är som Instagram, men för allt du älskar på webben

Jag kunde inte få min fru till Instagram, men hon är absolut bonkers för den här Pinterest-cajiggeren. Med tanke på att dessa två bildbaserade mikrobloggtjänstplattformar är väldigt lika, tyckte jag att det var konstigt i början. Men efter att ha försökt Pinterest själv i några dagar får jag det. Instagram, som du kanske vet, är ett intimt sätt att bjuda andra att se världen genom dina konstiga ögon via snabb bilddelning.

Pinterest tar det konceptet och roterar det i en annan riktning. I motsats till att dela det du ser på en daglig basis, bjuder Pinterest andra på att få en smak för din känsla av stil. Och det jag har upptäckt är precis som att berätta och avslöja din personlighet som en ström av dina dagliga fotografiska stunder.

John Cusack sa det bäst i High Fidelity: "... Det som verkligen betyder är vad du tycker om, inte vad du är ... Böcker, inspelningar, filmer - det här är viktigt. Ring mig grunt men det är sanningens [bleepin]].

Istället för att aktivera dig med en smarttelefonkamera, hakar en la Instagram, Pinterest upp med en enkel bokmärke för din webbläsare.

När du klickar på det, kommer bookmarkleten att isolera alla bilder på sidan så att du kan välja vilken du vill stifta till en av dina Pinboards. Pinboards låter dig organisera dina stift i vad som helst du vill. Det är perfekt för att organisera heminredningstips, bröllopsinspiration, recept etc. På så sätt är det mycket som Delicious.

Lägg till en pithy kommentar, dela den och vänta på Likes and Repins att rulla in. Det är roligt.

Bäst av allt är alla dina favorit kändisar redan på den. Det finns människor som Felicia Day, klämmer på bilder av claracorns och saker, liksom en mängd andra Tastemakers. Jag kan känna igen om jag var i stil och mode. Som med Twitter kan du följa och följas utan att återföra, vilket gör det ganska enkelt att anpassa ditt personliga flöde av vackra saker.

Ge det ett försök. Du kanske gillar det. Åh, och var noga med att följa mig om du är intresserad av många Reddit reposts.

[ Pinterest är endast inbjudan för nu. Begär en inbjudan att komma på listan, eller lämna en kommentar om du vill ha en inbjudan från mig. ]