Justera YouTube-videokvalitet på iPhone, iPad och iPod Touch

Nyligen uppdaterade Google YouTube-appen för iOS och en av de mer anmärkningsvärda funktionerna är möjligheten att justera videokvaliteten. Det här är en förbättring eftersom tidigare Google valde kvaliteten för dig automatiskt.

Obs! Det här fungerar när du tittar på YouTube-videor via en WiFi-anslutning. Om du använder en mobil dataanslutning kontrollerar Google fortfarande videokvaliteten automatiskt.

Ändra videokvalitet på YouTube-videor på IOS

Kontrollera först att du har uppdaterat till den senaste versionen av YouTube-appen för iOS - det är version 2.2.0 vid skrivets gång. När du börjar titta på en video trycker du på inställningsikonen längst upp till höger i videouppspelningsreglagen.

Därefter ser du tre alternativ, för textning och textning, flagga videon och växelsymbolen för att ändra videokvalitet - tryck på kugghjulet.

Då får du följande meny som visar aktuell kvalitet som videoen spelas på och de olika kvalitetsinställningarna som finns tillgängliga. Tryck bara på videokvaliteten du vill ändra videon till.

I grund och botten är den här funktionen som alltid varit tillgänglig på YouTube i din webbläsare på din dator. Detta gör inte videokvaliteten som standard över bordet - varje gång du tar upp en ny video kommer den att ställas in till Auto som standard.