Photoshop Touch för iPad [granskning]

Ahoy där kompisar! Adobe lanserade nyligen sin mobila version av Photoshop Touch för iOS 5. För närvarande är den officiellt kompatibel med iPad 2 och tredje generationens iPad. Till skillnad från den gratis Photoshop Express-appen har den nya Photoshop Touch en prislapp på $ 10. Är det värt det? Vi kommer till det. Låt oss först titta på några av dess funktioner.

Först av, det älskade borstverktyget ingår. Att vara en longtime Photoshop-användare, det här är det första verktyget jag letade efter. Det som jag ursprungligen hoppades på var en förskotts ersättning för min Wacom-surfplattformsinstallation. Tyvärr, även med pennaformiga fingrar är det nästan omöjligt att noggrant rita på en så liten pekskärm.

Jag provade det med en soft-stylus och det fungerade bättre, men det kommer definitivt inte att ersätta min normala inställning när som helst snart. Med detta sagt har borstverktyget ett begränsat urval av lägen och effekter som kan dras på. Storlek och hårdhet bestäms genom att dra åt vänster eller höger, och flöde och opacitet kan anpassas också. Jag tycker att Adobe briljant här övervägde den hårdvara som den var tvungen att arbeta med.

Min favorit del av denna app är handledning. Adobe gjorde definitivt bra med dessa. Tutorials fungerar för nybörjare och Photoshop-proffs. De är användbara för att hjälpa dig att bli bekant med mobilgränssnittet. Jag avslutade alla handledning innan jag skrev den här översynen, och jag ska erkänna att jag lärde mig några nya knep som jag ska överföra till skrivbordet.

Handledningsguiderna är smarta. Varje steg visar riktningar längst ner, och sedan visas smarta tips-dialogrutor på gränssnittet direkt där de nödvändiga verktygen är placerade. Det går också i din egen takt och låter dig spela fritt, flytta tillbaka och vidarebefordra eller avvisa handledningen.

Att gå vidare, ett klagomål jag har är att det inte finns någon Dropbox-integration. I stället erbjuder Adobe sin egen version vis molnutrymme med 2 GB ledigt lagringsutrymme. Inte dåligt men det tar lite att vänja sig vid.

Bekvämt kan du logga in till molnutrymme var som helst från creative.adobe.com. Dropbox är fortfarande djupt rotad i de flesta av mina skriv- och photoshop-arbetsflöden så som jag sa, det kommer att bli lite van vid.

Jag trodde att appen gjorde det ganska bra med att överföra till mobilen och sedan gick jag för att spela med lagstilarna - men det finns inte några. Du kan skapa blandade lager, och det är det. Det är naturligtvis en stor egenskap från den stationära versionen som jag inte tror borde ha blivit utelämnad, särskilt för en mobil plattform.

I stället för filter tar Photoshop Touch in i FX- menyn. Det finns inte många att välja på, snarare bara de mest populära. När du kombinerar effekterna med andra verktyg som finns i balansen och märkbart märkt " & " -menyn, lägger den till mer anpassningsbarhet.

Men det är fortfarande inte tillräckligt för att verkligen vara användbart, och inte intuitivt nog för vad det har. Justera bakgrundsfärger ska vara ett enkelt drag på ett verktyg på bilden, och tillämpa filter diskriminerande. Det borde inte kräva att jag först noggrant väljer en region.

En annan intressant egenskap hos Adobe Photoshop Touch söker Google för bilder och drar dem till appen. Skriv bara in den typ av bild du letar efter och välj typ. Då kan du använda PS Touch-verktygen för att finjustera bilden.

Kom ihåg att många bilder du får från Google Bildsökning är upphovsrättsskyddade. För att hjälpa dig att hitta bilder som du kan återanvända, klicka på knappen Copyright och sök efter användningsrättigheter.

Det låter dig också dela dina skapelser på Facebook eller e-post. Du kan se bilder du har lagt på Facebook via PS Touch och din väns kommentarer.

Slutsats

Photoshop för iPad 2 och 3rd Gen är en bra början på vad som kan bli den mest användbara mobilbildredigeringsappen som är tillgänglig. Adobe har sitt arbete klippt om det är om det vill få fotfäste på mobil- och surfplattformen. Utan en iPad-kompatibel stylus är borstverktygna svåra, och filtren och balancersna räcker inte för att konkurrera med iPhoto, Filterstorm Pro, Photoforge 2 eller Snapseed.

I stället för att fokusera på mobilitet och användarupplevelse, känns det för mycket som att Adobe försöker porta de vanligaste delarna av skrivbordssuiten över till en mobilapp. En 10 tums tablett kommer aldrig att ersätta bildredigeringen på 28 "+ skrivbordsbilder, så jag behöver inte eller förväntar mig att min desktop Photoshop ska köras på den. Jag tror inte att jag skulle betala $ 9, 99 för det i sitt nuvarande tillstånd, särskilt när du överväger andra alternativ som finns i App Store. Som sagt, jag är ivrig efter att se uppdateringarna Adobe har tveklöst planerat för denna app.

Det finns 5 huvudsakliga ändringar som jag skulle vilja se i den här appen:

  • Avlägsnande av 1600 × 1600 upplösningsgränsen. Den ursprungliga upplösningen på iPad 3 är högre än den här.
  • Anpassade teckensnitt, penslar och texturer.
  • Ett nytt gränssnitt som gör det snabbare byta mellan verktyg och färger.
  • Integration med Dropbox.
  • Ett mer konkurrenskraftigt pris. Vid $ 10 laddas Adobe dubbelt så mycket som konkurrenter.

Har du testat Adobe Photoshop Touch för iPad eller Android? Låt mig veta dina tankar genom att lämna en kommentar nedan.

Om du är en Photoshop-entusiast, kolla in våra andra tips, tips och videor på Adobe Photoshop.