Outlook Tips: Tilldela specifika varningsljud till kontakter

Microsoft Outlook-skrivbordsklient erbjuder en hel del anpassningsfunktioner som passar dina dagliga behov och hjälper till att skapa en hanterbar inkorg. Och en cool funktion är att tilldela specifika varningsljud för specifika kontakter. Det gör det lättare att veta vilken person du kontaktade medan du är upptagen vid ditt skrivbord, och om du behöver delta i meddelandet direkt.

Obs! Det här är inte en ny funktion, du kan också göra det med Outlook 2007 genom att gräva djupt in i Inställningar. Men processen är mycket lättare i Outlook 2013 och 2010.

Tilldela ett specifikt varningsljud för Outlook-kontakter

För att tilldela ett specifikt varningssignal till en kontakt måste du skapa en ny regel. Högerklicka på ett e-postmeddelande av kontakten du vill ange ett visst ljud för och välj Regler> Skapa regel från snabbmenyn.

Det öppnar fönstret Skapa regel där du kan välja kontakt och andra kriterier du vill ha när ett mail kommer fram. Kontrollera sedan "Spela ett valt ljud" och tryck sedan på Browse-knappen.

Välj sedan den ljudfil du vill använda. Den öppnas automatiskt för Windows Media-mapp där du kan välja ett standardljud. Om du vill höra vilken fil som låter, markerar du den och klickar på uppspelningsknappen i fönstret Skapa regel som visas ovan. Naturligtvis kan du alltid välja en annan WAV-fil, men den ska vara kort och söt. men om du vill vara irriterande för dina medarbetare, välj en populär sång som kommer fast i huvudet hela dagen.

När du är nöjd med larmet, klicka på OK till dialogrutan Framgång och du kommer att vara bra att gå.

Stegen för att konfigurera specifika ljud för kontakter i Outlook 2010 är samma som 2013.

Om du bor i Outlook hela dagen på jobbet eller ditt hemkontor vet du att vissa e-postmeddelanden är viktigare än andra, och det här låter dig veta när något behöver din omedelbara uppmärksamhet eller inte. Du kan tilldela olika ljud för var och en av de kontakter du vill ha. Kanske vill du bara använda en så du vet att chefen behöver någonting, eller några som hjälper till att differentiera prioriteringen av kontakterna.