NVIDIA Dual Chip GPU kommer snart att släppas

NVIDIA är uppenbarligen ute efter att tjäna tillbaka sin huvudposition på marknaden och de kommer inte sluta på något för att uppnå denna uppgift. De senaste rykten säger att NVIDIA kommer att presentera sina senaste grafiska djur, GTX590 i februari. Kortet kommer att innehålla två grafiska processorer på en platta. Det här är ingen dålig tid att nämna att den senaste liknande produkten som släpptes från NVIDIA ( GTX 295 ) knappast lyckades på grund av sin enorma energiförbrukning och pris.

Den här gången, dock med de nya 40 NM GF110-kärnorna, skulle det göra det möjligt för företaget att samla 1024 CUDA-processorer, ett 2 x 384-bitars gränssnitt för minnet och 3 GB GDDR5 vRAM. Även om priset förmodligen fortfarande är lite för högt. Bara för att hålla saker intressanta, men NVIDIAs huvudkonkurrent AMD är också ryktet för att förbereda en liknande produkt som kallas A TI Radeon 6990 ( aka Antilles ), som kommer att erbjuda 3072 Stream-processorer och en sinnessjukande 4 GB vRAM.

Sammantaget har vi ännu inte sett ett slut på de enorma kollaps ( och konkurrenskraftiga prisfall ) av de grafikkorttitaner som är ATI och NVIDIA; så den bättre dual chip GPU kunde bestämma vinnaren.

via [forums.nvidia.com]