Nokia vill offload Vertu

Som ni alla kanske har läst eller hört är Nokia inte längre världens största mobiltelefon tillverkare eftersom den har förlorat sin första position till Samsung under första kvartalet 2012. Nu verkar företaget försöka minska förlusterna genom att sälja sitt varumärke Vertu.

Vertu är känd som en tillverkare av mycket dyra mobiltelefoner. Priserna kan gå så långt som $ 310, 000 för Signatur Cobra, den dyraste modellen. Ja - över tre hundra tusen dollar, det var inte ett typsnitt.

Även om Vertus modeller inte alltid har nyskapande teknik, har de verkligen en överklagande till en viss del av marknaden (den som har miljoner dollar i sina konton) på grund av både prestige att äga telefonen såväl som högkvalitativa material och exklusiva tjänster som erbjuds med mobiltelefonen. Till exempel har ägaren till en Vertu permanent tillgång till en exklusiv concierge-tjänst som kan hjälpa dig till den eftertraktade nattklubben eller bokade restaurangen.

Financial Times (du behöver en prenumeration för att se artikeln citat "en person med kunskap om försäljningen" och säger att Nokia är i avancerade samtal för att offload varumärket till Permira. Permira är ett aktiebolag som också äger andra märken som Hugo Boss och Valentino.

Figuren vi pratar om är cirka 200 miljoner euro, vilket är ungefär 265 miljoner dollar och Goldman Sachs är Nokias rådgivare i affären.

Naturligtvis inga officiella kommentarer. Än.

Och sedan vi pratar mobil, visste du att Galaxy S III, Samsungs flaggskeppsenhet, skulle släppas om några dagar, har redan en prislapp på den?