Ingen mer iCloud Email Push i Tyskland

Kom ihåg när Google meddelade att det var att köpa Motorola? Jag sa att rikedom av patent Motorola har under sitt bälte skulle tillåta sökmotorn jätte att slå tillbaka på Apples processer? Rättegångarna riktad mot Googles partners. Tja, Motorola fick precis en intressant seger i Tyskland.

Apples användare måste ställa in sina enheter för att synkronisera e-post regelbundet eller manuellt, för tills Apple kan överklaga beslutet om förbud kan det inte erbjuda push-e-postleverans för användare iCloud och MobileMe.

Apple har redan lagt upp en guide på sin webbplats (det gäller förstås bara för användare i Tyskland), och lär användare att ställa in enheten för att hämta nya e-postmeddelanden med jämna mellanrum.

Guiden säger att "Apple anser att Motorolas patent är ogiltigt och appellerar beslutet", men tills det händer måste människor som ligger mellan tyska gränser bara följa med det.

Patentekspert Florian Mueller, citerad av Reuters, har sagt att Apple fick en handläggningsbrev från Motorola och bad att det skulle följa förbudet. Han tillade också att patentet är ett som har funnits sedan tidpunkten för personsökare.

Vad tycker ni? Hur länge kommer detta patentkrig att gå och var kommer det att gå nästa?