Så här anpassar du din WordPress-inloggningssida och logotyp

Som standard när du loggar in på din anpassade webbhotell med WordPress, visas den officiella WordPress-logotypen som standard. Det här är bra när du bara har börjat, men om du har en webbplats med flera användare är det trevligt att lägga till egna varumärken.

Jag har visat dig en metod för att göra det tidigare, men det hade besväret att återställa varje gång WordPress-uppdateringar - vilket ofta är. Så här ändrar du din WordPress-inloggningssida för att permanent använda din anpassade logotyp.

Bläddra till din WordPress "/ wp-innehåll / teman / currenttheme" -mappen . Standardtemat är tjugofem men om du använder ett anpassat tema, gå dit. Hämta och redigera funktionerna .php-filen.

Tips : Innan du fortsätter är det bästa sättet att göra en säkerhetskopia av dina funktioner.php om något går fel.

Ditt temas funktion.php-fil bör börja med a.
Följande kod måste läggas till i funktionerna.php mellan de två taggarna. Men var försiktig så att du inte lägger till den i befintlig kod eftersom du kan bryta något.

Spara och ladda upp functions.php-filen till din WordPress / WP-innehåll / Temamapp.

Skapa nu din logotyp. Observera att standardlogginsignalen för WordPress är 274w x 63h. Du kan skapa en större eller mindre logotyp, men jag kan inte garantera att den kommer att visas korrekt utan ytterligare kodning av koden.

Namn din logotyp bildfil: login-logo.png och ladda upp den till din katalog här:

 wordpress / wp-content / themes / currenttheme / images 

Obs: att om du vill ändra bildfilen till en .gif eller .jpg måste du avspegla det genom att ändra filnamnet i din functions.php-fil också.

När du är uppladdad kommer din WordPress inloggningssida att visa din egen anpassade logotyp. Njut av!