Så här uppdaterar du Apple TV till tvOS 11 och använder nya funktioner

När Apple släppte sin nya iOS 11 för iPhone och iPad, rullade den också ut en förbättrad tvOS 11 för Apple TV. Liksom sin mobila kusin har tvOS 11 massor av bra nya funktioner som redan är tillgängliga eller kommer snart. Oavsett om du köper en ny 4K Apple TV eller uppgraderar din befintliga, här tittar du på några av de nya funktionerna du kan förvänta dig.

tvOS 11 för Apple TV

Det förbättrade operativsystemet kommer förinstallerat på den nya 4K Apple TV-enheten och du kan också uppgradera din fjärde generationens Apple TV till den också. För att installera tvOS 11, gå till Inställningar> System> Programuppdateringar . Uppgraderingsprocessen tar minst en timme, så kom ihåg när du bestämmer dig när du vill sparka av det. Efter uppgraderingen får du följande skärm om du vill veta om några av de nya funktionerna.

iPhone och iPad Control

Att styra din Apple TV från din iPhone eller iPad är lättare än någonsin. Du behöver inte längre ladda ner Apple Remote-appen separat. Om du har uppdaterat telefonen eller surfplattan till iOS 11 kan du använda Control Center för att navigera genom innehållet. För att ställa in det går du till Inställningar> Kontrollcenter på enheten och lägger till Apple TV. Tryck sedan på Apple TV-ikonen från Control Center för att börja använda fjärrkontrollen från din iPhone eller iPad.

Lätt och mörkt läge

Gå till Inställningar> Allmänt> Utseende . Precis som i den tidigare versionen av tvOS kan du växla mellan ett ljus eller mörkt tema. Men du kanske vill lämna den i det nya Auto-alternativet. Det ändrar automatiskt utseendet baserat på tid på dagen i din plats. Självklart kommer det under dagtid att vara Lätt och på kvällen växla över till Dark.

Hemskärmsynkronisering

Gå till Inställningar> Konton> iCloud och aktivera alternativet One Home Screen. Nu när du loggar in på en Apple TV med ditt Apple ID kommer du att se de appar som du har installerat samt ikonlayouten. Så om du ändrar beställningen på en Apple TV, kommer den att synkronisera med den andra. Du behöver inte längre manuellt byta objekt på startskärmen för varje TV.

Det finns fler nya alternativ och funktioner som kommer till tvOS 11 och Apple TV 4K i framtiden. Några av de stora förbättringarna som diskuterades vid 2017-evenemanget är live streaming-sport via TV-appen, Amazon Prime Video och gratis 4K-filmuppgraderingar. Också, många under-hood och app store förbättringar som utvecklare kan dra nytta av.

Äger du en Apple TV? Vad är några av dina favorit nya funktioner i tvOS 11 och vad skulle du vilja se i framtiden? Lämna oss en kommentar nedan och meddela oss.