Nya Apple iOS 6-funktioner: Första titt

Idag levererar Apple den senaste versionen av sitt mobila operativsystem för iPhone, iPad och iPod touch - iOS 6. Den innehåller över 200 nya och uppgraderade funktioner. Här är en titt på några av de nya appar och funktioner du kan förvänta dig.

Kartor

Apple har dödat Google Maps för sin egen inhemska version. Den innehåller vektorbaserade 2D-element, 3D-kartor, sväng av svängnavigering och trafikförhållanden. Appen Maps är också kompatibel med Siri som kommer att berätta att du vrider av vändriktningar medan du kör. Vik kartan upp på skärmen för att komma åt andra användbara funktioner.

Motbok

Många tekniska experter var kritiska för att iPhone 5 inte har NFC-teknik (nära fältkommunikation). Det har dock något liknande i sin nya Passbook-app. Det håller digitala versioner av flygbolag och filmbiljetter, kuponger, lojalitet och presentkort på en plats.

Facebook Integration

När iOS 5 släpptes optimerade Apple flera av sina appar för Twitter. Detta gör att du kan tweet foton, webbsidor och mer från din enhet. Nu har Facebook varit djupt integrerad i iOS 6 så att du enkelt kan lägga samma typ av innehåll - inklusive YouTube-videor - till din vägg. Den är integrerad med Siri, så du kan be Siri att skicka på din Facebook-vägg för dig.

Apphantering

Är det inte irriterande när du måste ange ditt Apple ID-lösenord bara för att uppdatera installerade appar på din iDevice? Nåväl är irritationen borta i iOS 6. När du hämtar en app, är du inte sparkad tillbaka till startskärmen för att bara titta på den. Det kan tyckas som en subtil förändring, men det är de små saker som kan göra den största skillnaden. App Store har ett förbättrat utseende som gör det lättare att navigera och förbättra vad du behöver.

Dessutom kommer dina tidigare nedladdade appar att listas så att du enkelt kan hitta dem på ett ställe. När du har hämtat en ny app till enheten visas ikonen på startskärmen en "ny" banner över den.

Delad fotoström

Medan du alltid kunde dela bilder på olika sätt kan du nu dela hela bildströmmar med de personer du vill ha. När du delar dem kan användarna visa bilderna på deras iDevice-köra iOS 6 eller Mac som kör OS X Mountain Lion genom Photos-appen, iPhoto och Apple TV. Du kan också ta en bild och dela den med en kommentar till de bildströmmar du skapar.

Ny YouTube-app

Apple drog också sin Google YouTube-app. Men den förlusten är YouTube och din vinst. Den nya YouTube-appen för iOS - tillgänglig som en separat nedladdning - är en signifikant förbättring jämfört med den daterade i iOS 5 från Apple.

Mail VIP

Mail-appen innehåller nu en VIP-brevlåda så att du kan få e-postmeddelanden från dina viktigaste kontakter på ett ställe. Det låter dig också anpassa VIP-meddelanden så att du aldrig missar dina viktiga meddelanden medan du är på språng.

Siri, den virtuella assistenttjänsten, släpptes förra året med iPhone 4S. Nu är den tillgänglig på iPhone 5, ny iPod touch (5: e generationen) och den nya iPad (3: e generationen). Den har uppdaterats för att fungera med fler appar som Facebook, Twiiter och Yelp. Det kommer att kunna starta appar och få dig sportresultat, filmlista och restaurangrecensioner. Och det kommer att kunna förstå flera fler språk.

Det här är en titt på bara några av de 200 nya funktionerna som Apple använder iOS 6. Vi kommer att täcka dem mer i detalj de närmaste veckorna, så se till att kolla tillbaka.

Observera att inte alla nya funktioner kommer att finnas tillgängliga i alla länder. Apple har publicerat listan över tillgänglighet för iOS 6-funktionen. Välj en funktion och se om den stöds i ditt land.

Vilka är dina favorit nya funktioner? Lämna en kommentar nedan och meddela oss.