Så här använder du Google Handwrite Mobile Search

Google Handwrite är en ny mobilsökningsfunktion från sökmotorns jätte, det låter dig skriva in sökfrågan på din smartphone eller surfplatta genom att skriva på skärmen.

Den är redan tillgänglig i Google Chrome för iOS och Android-enheter och fungerar bra för en Beta-funktion.

Vid första ögonkastet sa jag "varför skulle någon behöva det här?" Men då kom jag ihåg hur irriterande det kan vara att slå virtuella tangentbordsknappar i ett rörligt fordon och efter att ha försökt det, börjar jag tycka om det.

Så här aktiverar du och använder den. Jag har gjort det på en Android-smartphone, men sakerna borde inte vara alltför olika på en iPhone eller iPad.

Gå först till Google.com i din favoritwebbläsare. Funktionen fungerade bra för mig i Dolphin Browser (som jag använder mest av tiden), men det hade inte heller något problem i standard Android-webbläsaren.

Om du är på google.com bläddra du längst ner på sidan, loggar in med ditt Google-konto och trycker på Inställningar.

Bläddra nu tills du hittar Handskrift och kryssa Aktivera. Bläddra sedan ner och Spara inställningen.

När du återvänder till google.com märker du en ikon längst ned till höger på skärmen.

Klicka på det och skriv sedan vad du vill söka på skärmen. Du får sökförslag och du kan också skriva flera ordfrågor, med hjälp av mellanslagstangenten längst ner på skärmen. Den fina saken är att du kan skriva var som helst på Google-sidan och det kommer att lägga till tecknet i sökrutan.

När du har fått sökordet du vill ha, klicka på förstoringsglasikonen och Google söker efter det.

Handskriftsigenkänningen fungerar ganska bra i mina tester, och jag tycker att det är en lovande funktion.

Här är en titt på vår chefredaktör Brian Burgess med hjälp av Handwrite-funktionen med Google Chrome på sin iPad. Som du ser, tolkar det inte alltid vad du skriver korrekt.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=O42a_PYqvw4&w=560&h=315]

Prova själv och berätta vad du tycker i kommentarerna.