Monsterous Slithering Snake Meets Giant Mondo Spider

Vi kommer att erkänna det från git-go. Den verkliga anledningen kör denna historia är så att vi kan visa en video av en jätte mekanisk orm som stöter på en jätte mekanisk spindel. Några saker är deras egen rättfärdighet, du vet.

Men för en gång i en framtida existens kan vi bli uppringda för att rättfärdiga de saker vi gjorde i det här livet, här är några av de fakta som möjliggör den video du ska se.

Ormen är skapandet av Titanoba-projektet, som försöker återskapa projektets namnkamrat, en 50-fots, 1 ton beast som slithered på jorden för 60 miljoner år sedan. Då var världen 6 till 8 grader varmare än idag, och det var bara i det skyddande klimatet att det kallblodiga djuret kunde nå en så stor storlek.

Projektet återförlivar varelsen till det mekaniska livet som en omen om klimatförändringarnas resultat.

"Denna jätte elektrotekniska reinkarnation kommer att strida jorden förskräckande och upplysande de som vågar rida ormen längs rakhyvelens kant mellan hopp och rädsla och överväga framtiden för vår planet", enligt webbplatsens blogg.

Initial konstruktion ägde rum under sommarmånaderna 2011 på Great Northern Way campus i närheten av Vancouver, där eleverna redan har byggt gigantiska Mondo Spider. Titanoba gjorde ett komo utseende på årets Burning Man.

Maskinen, som består av tungmetall-ektoskeletoner, motorer och kretsar för varje sektion, fortsätter att utvecklas. Men du behöver inte vänta på att se den i aktion. Klicka bara på videon.

">