Microsoft uppdaterar XP Security Essentials för en begränsad tid

Microsoft avslutade supporten för Windows XP den här veckan, men företaget kommer fortfarande att tillhandahålla uppdateringar för Microsoft Security Essentials (MSE) under en begränsad tid. Detta ger XP-användare lite mer tid för att hålla datorn säker tills de kan bestämma sina alternativ för att fortsätta.

Säkerhet Viktiga uppdateringar för XP

Om du inte redan har MSE installerat, har företaget slutat tillhandahålla det som en nedladdning. Om du har det redan installerat, har du tur - åtminstone ett tag. Enligt en artikel på MSDN-bloggen:

Om du redan har Microsoft Security Essentials installerad, fortsätter du att få antimalware signaturuppdateringar under en begränsad tid, men det betyder inte att din dator kommer att vara säker eftersom Microsoft inte längre tillhandahåller säkerhetsuppdateringar för att skydda din dator.

Microsoft var vagt på exakt hur länge antimalware uppdateringar kommer att tillhandahållas till MSE. Men du borde inte förvänta dem att fortsätta att komma väldigt länge.

Tänk också på att den 8 april var Patch Tuesday. Det här är din chans att få dina sista säkerhetsuppdateringar för det 12-åriga operativsystemet. Microsoft slutar också stöd för Office 2003, så se till att du tar tag i dessa uppdateringar också.

Självklart kan du fortfarande ladda ner Security Essentials för Windows 7 och det rullas in i ett antimalware- och antivirusverktyg i Windows 8.1 under det kända namnet Windows Defender. Faktum är att MSE har varit tillsammans med Windows Defender som en enhet eftersom Windows 8 först slog marknaden.

Om du fortfarande behöver fortsätta från XP, se till att du kolla in dessa andra artiklar som ger dig en hjälpande hand genom processen:

  • Windows XP handlar om att dö, vad nu?
  • Så här överför du dina bokmärken från XP till Chromebook
  • Flytta på från XP? Samla dina programvarukodnycklar först
  • Microsoft ger bort PCmover Express till XP-användare