Analysera komplexa program- och användarvillkor på nätet

När du installerar programvara eller registrerar dig för en webbtjänst måste du alltid godkänna slutanvändarlicensavtalet (EULA). Vi är alla skyldiga att inte läsa användarvillkor och blint överens om dem. Licensavtal är vanligtvis extremt långa och fulla av juridisk terminologi som kan förvirra även den mest medvetna medvetna användaren.

Det är där EULAlyzer kommer in. Det skannar genom de långa avtalen och belyser de viktigaste delarna som handlar om reklam, popup-annonser och personlig spårning.

Skanna programvarupolitiken med EULAlyzer

Att använda EULAlyzer är lätt att använda och det är gratis för personligt bruk. När du installerar ett program och kommer till den del av guiden där du måste godkänna användarvillkoren drar du "+" -ikonen till texten för att kopiera den över.

Eller du kan bara kopiera och klistra in licensavtalet från en webbtjänst till EULAlyzer och klicka på knappen Analysera.

Efter att det analyserat användarvillkoren förklarar det de viktigaste områdena i avtalet som du vill uppmärksamma. Till exempel, här lägger jag in i användarvillkoren för Facebook, och det finns mycket dolda där om dina uppgifter ges till annonsörer.

Resultaten är betygsatta i en intresseskala på 1-10 med 10 är de saker du vill titta på. Klicka bara på resultatet, och det kommer att ta upp den delen av avtalet så att du kan läsa det över.

Med hjälp av detta bör du få en bättre förståelse för vilken typ av information som delas med tredjepartsannonsörer och vilken typ av personlig spårning en tjänst gör. Även om en webbtjänst eller ett program är gratis, kanske du inte vill handla din integritet för dess bekvämlighet.

Hämta EULAlyzer