Microsoft Rolling Out Cortana Föreslagna påminnelser utlöses via e-post

Microsoft meddelade idag att det introducerar en ny funktion för Cortana som hjälper dig att komma ihåg saker du sa att du skulle göra i e-postmeddelanden som du glömde att ställa in en påminnelse om.

Vi har visat dig hur du ställer in tids- eller platsbaserade påminnelser med Cortana, och funktionen har varit tillgänglig under en tid nu. Det handlar dock om att bli mer sofistikerad.

Cortana Förslag på e-post påminnelser

Scenariot som vi alla har upplevt berättar för din chef under dagen kommer du att ha TPS-rapporten för honom i slutet av dagen. Eller om du lovar din fru via e-post kommer du hämta mjölk på väg hem. Men dagen går vidare, e-postmeddelanden och andra distraktioner staplar upp, och du glömmer. Denna Cortana-funktion syftar till att förhindra dessa glömda löften genom att ge er påminnelser.

Enligt Microsofts blogginlägg händer allt i bakgrunden tack vare molnbaserad maskininlärningskapacitet.

Cortana gör allt arbete i bakgrunden som gör den här hjälpsamma funktionen oerhört lätt att använda. För att komma igång, skicka helt enkelt e-postmeddelanden som du normalt och när du gör något, kommer Cortana att känna igen det och spara detaljerna i en föreslagen påminnelse för dig. Om du har angett en tidsfrist i e-postmeddelandet, kommer Cortana att pinga dig innan det är förfallet och spara det i handlingscentret. Andra föreslagna påminnelser kommer att ligga i Cortana-hemmet.

För att ställa in den här nya funktionen, öppna Cortana och gå till Notebook> Connected Services . Kontrollera sedan att Outlook.com eller Office 365 för arbets- eller skolkonto är anslutna.

Sedan för att testa det säger Microsoft att "Försök maila dig själv ett engagemang som" Jag ska skicka dig rapporten senast fredag ​​" och se upp för den föreslagna påminnelsen från Cortana."

Eftersom den här frasen inte är tidskänslig hittar du påminnelsen i Cortana Home-vyn som visas nedan, där jag kan ställa in en påminnelse, visa meddelandet eller markera som fullständigt.

Funktionen började rulla ut idag och det stöder för närvarande Outlook.com och Office 365 arbets- och skoladresser. Observera att du måste köra Windows 10 version 1607 eller senare för att kunna använda den här nya funktionaliteten. Företaget säger att stöd för andra e-posttjänster kommer snart.

För närvarande är Cortana-föreslagna påminnelser tillgängliga i USA för Windows 10 och stöd för andra plattformar som iOS och Android under de närmaste veckorna.

">

Har du fått denna nya funktion i Cortana och provat det? Lämna oss en kommentar nedan och berätta hur det fungerar ... eller några problem du har