Twitter-filer Anti-Spammer-rättegången

Det är naturligt att ju mer populär en socialt nätverkstjänst blir desto mer attraktiv är det att spammare. Nu säger Twitter att det har 140 miljoner aktiva användare, som skickar mer än 340 miljoner tweets om dagen och det har bestämt sig för att göra någonting åt de irriterande spammarna.

Twitter har beslutat att lämna in en rättegång i en federal domstol i San Francisco mot företag bakom några av de mest "populära" spamverktygen för mikrobloggtjänsten. De företag som äger TweetAttacks, TweetAdder och TweetBuddy kommer att ha några försvar att göra. Och det kommer James Lucero (justinlover.info) och Garland Harris (troption.com).

Rättegången säger att några av dessa företag har gjort saker som att erbjuda mjukvara som hjälper spammare att bli mer effektiva.

I James Lucers fall är saker lite mer intressanta. Killen spammar Twitter, lovande användare att de skulle få följt av Justin Bieber, men fick dem att gå på hans cagey webbplatser istället (ok, jag måste erkänna att den här är ganska rolig).

Garland Harris var inte så roligt. Den här killen hade omkring 129 000 automatiska konton (vid den tidpunkten som stämningen var upplagd), skickade ut länkar till hans hemsida. Nu är det uthållighet!

Twitter vill ha en kompensation mellan $ 75.000 och $ 300.000 från vardera parten.

Twitter tillkännagav också några nya skräddarsydda åtgärder som lanserades tidigare i veckan. Det kommer också att använda sin egen länkförkortare för att se om länkar i tweets går till skadlig kod eller skadligt innehåll.

Det rekommenderar även användare att rapportera och blockera spammare.

Jag tycker att denna rättegång är en mycket bra idé och jag hoppas att Twitter får all ersättning det vill ha. Ingenting är mer irriterande på Twitter än spammare. Och eftersom jag tycker att spam är en invasion av privatlivet, visste du att Yahoo! stöder seriöst spåra inte?