Angry Birds för Windows 7 Phone Officiell Release Date Set i april

När Windows Phone 7 blev första tillkännagivande, orsakade Microsoft lite badvatten mellan sig och den angry Birds-utvecklaren, Rovio. Jag erkänner att vi var lite rädda för att detta skulle leda till att Angry Birds aldrig portföras till Windows Phone 7, men det är lyckligtvis inte så. Som vi nämnde i förra veckans omslag har Microsoft och Rovio gjort sig lugna och Angry Birds är officiellt under utveckling för Windows Phone 7, och nu har vi utgivningsdatum.

Varför var Microsoft och Rovio på dåliga villkor?

Vad som hände var Microsoft använde ikonen Angry Birds för att marknadsföra sin nya plattform utan tillstånd. Faktum är att Rovio aldrig någonsin nämnde någon avsikt att utvecklas på Windows Phone 7-plattformen, så att Microsoft inte bara stjäl sin logotyp, de också vilseledade potentiella kunder ( men om Angry Birds är den avgörande faktorn för huruvida du köper en viss telefon eller inte, då kommer det upp en helt annan uppsättning bekymmer ...). Hur som helst händer det bara att det var ungefär samma tid som Nokia loggade på att göra Windows 7-telefoner som Rovio ville förlåta Microsoft och göra vänner.

Inte bara Angry Birds, men 6 totalt hits mobila speltitlar!

Nu är det bra mellan dem, idag meddelade Microsoft att det officiella utgivningsdatumet kommer att vara 6 april 2011; inte bara för arg fågel, men också för 5 andra populära titlar. De andra spelen är:

  • Doodle Jump
  • Växter vs Zombies
  • Hydro Thunder Go
  • Sonic the Hedgehog 4 Episode I
  • geoDefense.

Har du en Windows Phone 7-enhet? Släpp en kommentar nedan! Vi skulle gärna höra vad du tycker om operativsystemet och om du tror att det finns några spel som kan stå upp bredvid ovanstående titlar.