Apple iOS 5: Håll iMessages synkroniserad mellan iPhone och iPad

Har du blivit besviken med iMessages som inte synkroniserar mellan din iPhone och iPad som Apple hävdade att det skulle? Här är ett enkelt sätt att göra iMessages sync-upplevelse sömlös.

Först på iPhone gå till Inställningar >> Meddelanden >> Ta emot vid.

Detta visar adresserna du får iMessages på på din iPhone. Som standard blir det ditt iPhone-nummer och ditt Apple-ID.

Lägg till de e-postadresser som du vill att folk ska använda för att skicka dig iMessages. Det fantastiska med detta är att du kan få medarbetare, vänner och familj alla skickar dig iMessages på separata e-postadresser.

Tryck sedan på Caller ID. Välj den adress som du vill att iMessages ska visa att de kommer från. Det är bäst att använda en e-postadress i motsats till ditt telefonnummer om du vill få iMessages på båda enheterna.

Sedan på din iPad, gå till Inställningar >> Meddelanden >> Ta emot vid.

Detta visar adresserna du får iMessages på på din iPad.

Tryck sedan på Caller ID.

Nyckeln här är att lägga till samma e-postadresser som du lagt till på din iPhone. På det sättet när någon skickar en iMessage till en av dina adresser visas den på båda ställena.

Nu, oavsett vilken enhet du använder för att skicka en ny iMessage, iPhone eller iPad, kommer den att visas som samma adress till mottagaren. Ditt uppringnings-ID gäller bara nya iMessages du skickar. Så om du svarar på någon som skickade ett meddelande till en annan adress kommer det att dyka upp från den andra adressen. Meddelandena du får visas nu på båda ställena också. Detta kommer att göra iMessages den sömlösa, allestädes närvarande erfarenheten Apple.