Brandtelefon: Amazon presenterar sin första smartphone

Amazon avslöjade sin senaste Brand-märke av enheter denna vecka, sin första smidighet på smarttelefonmarknaden med företaget ringer brandtelefon. Det finns flera intressanta funktioner och tjänster som meddelades idag. Här är en närmare titt på vad som tillkännagavs av Amazon grundare och VD Jeff Bezos vid avtäckningen idag.

Amazon Fire Phone Specs

Precis som sin linje av Kindle Fire-tabletter, kommer telefonen att köra en kraftigt anpassad och gaffelversion av Android som företaget kallar Fire OS 3.5.

Brandtelefonens kropp är gjord av aluminium med anodiserad knapp. Skärmen är en 4, 7-tums IPS LSCD HD-skärm vid 720p och 315 ppi. Under huven finns en 2, 2 GHz Quad-core Snapdragon 800 CPU, 2 GB RAM och grafiken drivs av en Adreno 330 Graphics Processor.

Du kan få en telefon med antingen 32 eller 64 GB lagringsutrymme.

Bakre kameran är 13MP med f / 2.o fem elementlins, bildstabilisering, samt en dedikerad kameraknapp, som låter dig ta en bild även om skärmen är avstängd. Det tar 1080p-video vid 30 bilder från både front- och bakåtvända kameror. Det kan ta skott med Panorama, Lenticular och Burst capture.

Batterilivslängden är imponerande. Amazon sparar batteriets livslängd på 285 timmars standbytid, upp till 22 timmars samtalstid, 65 timmars ljudavspelning och upp till 11 timmars videouppspelning. Förhoppningsvis är den här batteritiden sant i den verkliga världen när telefonen börjar sända den 25 juli.

Framsidan av telefonen har fyra små kameror som används för vad företaget kallar dynamiskt perspektiv. Till skillnad från rykten om en riktig 3D-telefon är det en annan teknik som låter dig luta telefonen för att bläddra igenom foton, böcker etc. Det innehåller ett designat sensorsystem som svarar på hur du håller, tittar och flyttar telefonen. Sensorsystemet Dynamic Perspective innefattar osynlig infraröd belysning, gyroskop, accelerometer, magnetometer, barometer, närhetssensor och en omgivande ljusgivare.

Det är faktiskt inte rättvist att sätta denna funktion i ord. Jag rekommenderar att du tittar på demoen i videon nedan. Segmentet Dynamiskt perspektiv börjar vid 40 minuters markering. För att komma direkt till det, klicka på den här länken.

För ljud har det dubbla stereohögtalare med virtuellt surroundljud. Det kommer också med ett par klämmfria öronproppar.

Fler brandtelefondetaljer

Firefly är en ny funktion som känner igen allt runt dig. Du kan använda den för att identifiera musik (som Shazam eller Cortana på Windows Phone), skanna QR-koder, streckkoder, tecken och mycket mer. Jeff Bezos visade det genom att peka kameran på en burk Nutella, och det identifierades och gav en länk till Amazon för att köpa produkten. Det här är en intressant funktion och kan inte göra gyllene och murbrukarna glada. Du kan gå till en bäst köp, till exempel, ta ett skott av en enhet och se om det är billigare på Amazon. Det har också smart OCR att skanna i verkliga saker som tecken, visitkort, telefonnummer och mer.

Denna brandtelefon, liksom alla Kindle and Fire-enheter, ger en portal till Amazon-butiken, liksom den rikliga servicen till Prime-medlemmar. Plus Amazons egen appbutik som vid tidpunkten för skrivandet innehåller över 240 000 appar och spel.

Amazon Prime-tjänsterna kommer att integreras tätt i brandtelefonen. De främsta fördelarna med Amazon Prime är: Gratis två dagars frakt, Prime Instant Video, gratis förutsläppta e-böcker, Kindle Owners Lending Library, och det nyligen tillkännagavs nya Prime Music-tjänsten.

Det är också värt att notera att Fire Phone och Fire TV sägs integrera bra med varandra, liknande Fire HDX och Fire TV, och telefonen kommer att fungera som fjärrkontroll för set-top-boxen.

Om du är en Kindle Fire HD eller HDX ägare kommer den kraftigt anpassade gaffelversionen av Android att vara bekant för dig. Den innehåller även den patenterade "Mayday Button" för snabb kundsupport.

Slutsats

Amazon kommer närmare att tillhandahålla ett komplett ekosystem för sina kunder. Det saknas bara en dator med sitt eget operativsystem. Den har sin linje med Kindle Readers, Fire HDX-tabletter, Fire TV, ett eBook-bibliotek, video- och musikströmmingstjänster, en appbutik och nu Fire Phone.

En avgörande försiktighet är att telefonen kommer att vara exklusiv för AT & T: s nästa kontrakt som utan tvekan kommer att stänga av flera potentiella kunder. 32GB brandtelefon kostar $ 199 med ett 2-årigt kontrakt eller $ 649 utan serviceplan. 64GB-modellen är $ 299 med AT & T-kontrakt eller $ 749 utan.

En hel del människor hoppades att telefonen skulle ha en förutbetald stilplan, eller någon typ av subventionerad plan, och inte det typiska kontraktet om bäraravtal 2 år. Om Amazon bestämde sig för att göra det skulle det verkligen skilja det från resten. Windows och Nokia gör det med Lumia 520 som också är på AT & T, men utan kontrakt, betala när du går modell, och du kan köpa den för under $ 100.

Som extra incitament, när du köper telefonen får du ett helt år med Amazon Prime gratis. Ett Prime-medlemskap är $ 99 / år, och om du redan är medlem i Prime, kommer din nuvarande prenumeration att förlängas med en fullständig 12 månader utan kostnad. Så om du tar hänsyn till det, kan du överväga att 32GB modellen är bara $ 99 med kontrakt.

En annan fördel är gratis obegränsad fotolagring på Amazon Cloud Drive.

Brandtelefonen är tillgänglig för förbeställning idag och är klar för leverans den 25 juli.

Om du vill se hela Fire Phone-presentationen av Jeff Bezos, kolla in videoklippet nedan:

">

Vad är din åsikt om nyheterna om brandtelefonen från Amazon? Lämna en kommentar nedan och dela din åsikt.