Microsoft Office Preview för Android-tabletter öppna för alla

Användare av Android-tabletter kan dra nytta av den nya Office-förhandsgranskningen som nu är tillgänglig för alla användare. Microsoft tillkännagav i veckan att det utökar sitt förhandsgranskningsprogram för 7 "och 10, 1" -tabletter som kör antingen Android 4.4 KitKat eller den nyligen släppta 5.0 Lollipop.

Microsoft Office på Android

När Microsoft först inbjöd användare att testa Office på sina Android-enheter tillbaka i november, blev det överfört till ARM-baserade tabletter som kör KitKat. Nu har företaget lagt till Lollipop för testning och har också öppnat det för allmänheten eftersom programmet fick ett överväldigande svar.

Ja, din enhet måste vara en tablett - smartphones måste vänta på nu. Apparna är samma Office-kärnverktyg som finns på iPad - Word, Excel och PowerPoint. Du behöver inte längre begära åtkomst till appar. Och du kan få dem på länkarna nedan.

Här är länkarna för varje Microsoft Office-app i Play-butiken.

  • Word förhandsgranskning för Android
  • Excel förhandsgranskning för Android
  • PowerPoint-förhandsgranskning för Android

När du installerar programmen första gången ser du att de fortfarande är optimerade för KitKat. Om du ser varningsmeddelandet nedan klickar du bara på Fortsätt, och de kommer fortfarande att fungera.

Kom ihåg att det här är "förhandsgranskning" eller betversioner, så förvänta dig instabilitet och flera fel när du använder den. Medan du testar det, skulle Microsoft uppskatta om du skulle ge feedback i sin Google+ gemenskap.

Jag gick med i förhandsgranskningsprogrammet Office for Android, men jag hade just uppdaterat min Nexus 7 (2012) till Lollipop, så det här är välkommen nyheter för andra Android 5.0-användare och mig.

När jag talar om Nexus 7 rekommenderar jag inte att uppdatera till Android 5.0 bara för att testa Office Out. Det finns flera klagomål som efter att ha uppdaterats till Lollipop på 2012-versionen av tabletten, saktar den det avsevärt avsevärt. Det kan jag också bekräfta, och jag slutade göra en fullständig fabriksåterställning, vilket har hjälpt lite. Så håll dig bara med KitKat och din övergripande erfarenhet borde bli mycket bättre.

Och du då? Kommer du att börja testa Office på din Android-Tablet? Lämna en kommentar nedan och berätta dina tankar.