Hur man värd en enkel webbplats på Dropbox gratis (+ Domain Masking)

Det finns en hel väska med tricks att din Dropbox-offentliga mapp möjliggör, och här är en av mina favoriter: Om du har en enkel, statisk HTML-webbplats kan du vara värd det helt via Dropbox. Tro mig inte? Ta en titt:

Min Dropbox Hosted Website

Det fungerar! Nu finns det några saker du bör märka om den här Dropbox-värdwebbplatsen:

 • Det använder ett faktiskt domännamn. Vanligtvis, när du länkar till filer i din Dropbox-offentliga mapp, ser länken ut så här: http://dl.dropbox.com/u/1261672/groovy/index.html. Men med den här webbplatsen är allt du ser domännamnet: mr-shirts.com ( fråga inte varför jag köpte det domännamnet ).
 • Om du navigerar till länkar på den sidan, säger det fortfarande mr-shirts.com. Ingen måste veta att jag använder Dropbox som webbhotell.
 • Webbplatsen är inte blid HTML. Du har bilder, former, en stilfull navmeny, etc. Jag använder en CSS-mall som heter Luvbold (h / t Smashing Magazine). Det använder JQuery, CSS och HTML och det har till och med ett Flash-element där.

Så, hur gör du det här? Det är enkelt. Placera hela din webbplats i din Dropbox-offentliga mapp eller en undermapp i din Dropbox-offentliga mapp och kopiera sedan den offentliga länken. Gå vidare och försök med en enkel index.html-fil som bara säger "Det fungerade!" Eller något.

Som du kommer att se, visar den fula långa Dropbox-offentliga länken din HTML-fil precis som vilken som helst annan sida på webben. Se bara till att du får den offentliga länken för en faktisk HTML-fil och inte själva mappen.

Vidarebefordra ett domännamn till en allmän dropboxmapp (tillval)

Så, hur får du domännamnet att visas i stället för den offentliga länken? Det beror på vilken domänregistrator du använder, men funktionen du letar efter är Domain Masking eller Domain Forwarding .

Med GoDaddy hittar du det under Domänhanteraren > Domäninformation > Vidarebefordran > Hantera . Välj Vidarebefordra med Maskering och kopiera och klistra in din Dropbox-offentliga länk till fältet "Vidarebefordra".

begränsningar

Så där har du det. Du kan vara värd en enkel webbplats gratis i din offentliga Dropbox-mapp. Det här är naturligtvis inte det perfekta sättet att gå, men beroende på dina behov kan det fungera.

Fördelar med en Dropbox-värd webbplats:

 • Fri bandbredd
 • Gratis webblagring ( upp till 10 GB )
 • Enkel uppladdning - ingen FTPing, redigera bara dina HTML-filer direkt i din Dropbox-mapp. Fungerar bra med WYSIWYG redaktörer.
 • Ingen reklam
 • Klientsidans skript stöds ( Javascript, CSS, etc. )

Nackdelar med en Dropbox-värd webbplats:

 • Ingen server-sida scripting, t.ex. PHP, ASP.net, inga databaser och ingen server-sida någonting faktiskt. Så glöm det att installera WordPress eller ganska mycket bloggar eller forumplattformar.
 • Förmodligen ganska dåligt när det gäller SEO. Domänmaskning kommer antingen att förvirra sökrobotar eller höja röda flaggor för dem, eftersom den faktiska platsen för webbplatsen inte kommer att visas i adressfältet. Jag tror att det fungerar som en iframe-så att du verkligen tittar på en webbsida på en webbsida.
 • Dropbox stöder inte den här funktionen officiellt. Så de kan sluta ändra något om deras TOS eller funktionaliteten för tjänsten som gör att detta inte längre fungerar eller TOS kan säga att de kommer att radera ditt konto om de fångar dig med det här ... ???

Om allt du vill ha är en personlig webbportal, en online-tidskrift för din familj och dina vänner eller en grundläggande sida för en broschyr för en tegel och murbruk, kan det fungera bra för dig. Det kan spara dig $ 10 till $ 20 per år det kostar att bli en riktig webbhotell. Men om du någonsin blir seriös om att utveckla din webbplats, kommer du förmodligen att uppgradera till den verkliga affären.