Microsoft tittar på oavsiktliga Halo 4-förbud

Om du befann dig bannlyst från Halo 4 i helgen, kan det ha något att göra med det senaste kartpaketet.

Microsoft letar efter oavsiktliga Halo 4-förbud. Spelare som laddade ner gratis Crimson Map Pack får inte längre åtkomst till vissa online delar av spelet. Nu är Halo 4-ägare som laddar ner DLC, uttrycka sin frustration på spelets officiella forum.

Som webbplats noterar Kotaku, det här är inte ett kontoförbud, det är bara låsbara spelare från delar av online-spel. Oavsett, det är en stor irritation för fans av serien. Det är inte klart varför, men Microsoft har meddelat att det undersöker problemet. Följande är ett svar från företaget som publicerades i den officiella Halo 4-forumens banktråd:

Vi förbjuder inte permanent spelare att förhandsgranska eller köpa Crimson Map Pack. Vi undersöker för närvarande de senaste rapporterna om permanenta matchmakingförbud.

Vi kommer att ge ytterligare uppdateringar imorgon. Tack för ditt tålamod.

De goda nyheterna? Förbudet är bara en goof. De dåliga nyheterna? Microsoft verkar inte veta vad som är fel och kommer att titta på det. Åtminstone du kan alltid komma tillbaka till den singelspelarkampanjen du kanske har glömt på när du hamnade i onlineportionerna och ta tröst i det faktum att du inte gjorde något fel och du är inte riktigt bannad.