Microsoft dödade sin Windows Compatibility Website

Under Microsofts körning till slutlinjen för den första offentliga utgåvan av Windows 10, hade företaget något uppdaterat sin Windows Compatibility Website med stöd för den nya versionen av Windows.

Windows Compatibility Center tillhandahöll ett bibliotek med maskinvara och programvara för att du ska verifiera om den fungerar med Windows 10. Idag försökte jag inte komma åt webbplatsen, men jag kunde inte logga in, jag fick bara ett felmeddelande. Och nu omdirigerar webbplatsen bara till Microsofts webbplats.

Vad hände med Windows Compatibility Website?

Efter att ha kontaktat @MicrosoftHelps på Twitter blev jag riktad till en forumtråd på Microsoft Community-webbplatsen för två månader sedan med ett svar på en forumdeltagare som redogjorde för förändringarna framåt:

Microsoft flyttar mot en Windows som en servicemodell där vi förväntar oss att OS-utgåvor ska ske oftare. Det innebär att vi kommer att arbeta ännu närmare med vårt partners ekosystem för att hålla kompatibiliteten på en extremt hög nivå. Detta betyder också att det kan vara överflödigt och onödigt att behålla en plats för kompatibilitet för varje utgåva av Windows framåtriktad. För detta ändamål drar du av Windows Compatibility Center.

Sättet att bedöma kompatibilitet av appar för konsumenter är att använda "Get Windows 10" -appen, som har en anpassad kompatibilitetsrapport för varje dator och ger en enhetlig kompatibilitetsvy av en dator, dess inbyggda enheter och appar.

Människor har varit försiktiga med att installera Get Windows 10-appen och frukta att den kanske uppgraderar sin befintliga version av Windows utan tillstånd. Om du vill bestämma kompatibiliteten mellan program och hårdvara är det här sättet att göra det framåt. Den olyckliga aspekten till det här kan du inte verifiera en applikation utan att den installeras först.