Microsoft Slutar Support för Internet Explorer 8, 9 och 10 (oftast)

Microsoft slutar stödja alla versioner av Internet Explorer under 11 tisdag den 12 januari. Det kommer att släppas en sista patch för IE 8, 9 och 10 som kommer att uppmuntra användare att uppgradera till den senaste versionen, IE 11.

Med Microsoft som slutar stöd för de äldre versionerna av IE, betyder det att dessa versioner inte kommer att få några fler säkerhetsuppdateringar eller teknisk support. Om du fortsätter att använda dessa versioner är du mer utsatt för attacker.

Microsoft säger följande på sin IE-sida om support:

Från och med den 12 januari 2016 kommer endast den senaste versionen av Internet Explorer tillgängliga för ett operativsystem som stöds att få teknisk support och säkerhetsuppdateringar. Internet Explorer 11 är den senaste versionen av Internet Explorer och fortsätter att få säkerhetsuppdateringar, kompatibilitetsfixar och teknisk support på Windows 7, Windows 8.1 och Windows 10.

Livets slut för IE 8, 9 och 10

Detta drag har varit känt under en lång tid nu och borde inte komma som en överraskning. Microsoft meddelade att det skulle upphöra med stöd för gamla versioner tillbaka i augusti 2014. Och vi rapporterade också om detta drag i förra månaden.

Men den här senaste påminnelsen från Microsoft bör påminna alla för att se till att de uppgraderar till IE 11.

Självklart, om du har uppgraderat till Windows 10 är standardwebbläsaren Microsoft Edge och IE 11 är också inbyggd. Du har också möjlighet att byta till en annan webbläsare som Chrome eller Firefox om du kör en äldre version av Windows.

Och om du kör Windows 10 och inte gillar Edge kan du ändra standardvärdet. För mer om det, läs vår artikel: Så här ändrar du standardwebbläsaren i Windows 10.

Om du är en affärs- eller företagskund, kan du läsa mer om denna utveckling här. Microsoft är också uppmuntrande företag och företagskunder som har egna applikationer som bygger på äldre versioner för att använda Enterprise Mode i IE 11.

Uppdatering: Internet Explorer 9 fortsätter att stödjas i Windows Vista och Server 2008. Internet Explorer 10 fortsätter att stödjas i Server 2012. Orsaken är att Vista, Server 2008 och Server 2012 inte kan uppdateras till IE 11.